250
Στιγμιότυπο από πορεία αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα και στα αριστερά το έγγραφο που διακινούν οι επιτήδειοι και περιλαμβάνει συγκεκριμένες χρεώσεις και ποινές (χρηματικές ή φυλάκισης) για συγκεκριμένες περιπτώσεις «παράβασης | IntimeNews

Ποινική διερεύνηση του κινήματος των αντιεμβολιαστών με εντολή Θεοδωρικάκου

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2021, 13:01
Στιγμιότυπο από πορεία αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα και στα αριστερά το έγγραφο που διακινούν οι επιτήδειοι και περιλαμβάνει συγκεκριμένες χρεώσεις και ποινές (χρηματικές ή φυλάκισης) για συγκεκριμένες περιπτώσεις «παράβασης
|IntimeNews

Ποινική διερεύνηση του κινήματος των αντιεμβολιαστών με εντολή Θεοδωρικάκου

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2021, 13:01

Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου προκάλεσε η είδηση ότι αντιεμβολιαστές προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες με οικονομικό πάντα αντάλλαγμα για δήθεν παροχή πλήρους ασυλίας και κάλυψης έναντι του μη εμβολιασμού τους.

Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή το πρωί του Σαββάτου στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

«Πρέπει να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ιστοσελίδες που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία», είπε σε μήνυμά του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 το Σάββατο ο υπουργός όπου και παρουσιάστηκε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια από κάποιους να εξαπατήσουν πολίτες ζητώντας τους χρήματα έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν καμία επίπτωση σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τα μέτρα ή δεν θα εμβολιαστούν.

Όπως βλέπεται μάλιστα στα παρακάτω έγγραφα, οι επιτήδειοι έχουν ορίσει και συγκεκριμένες χρεώσεις και ποινές (χρηματικές ή φυλάκισης) για συγκεκριμένες περιπτώσεις «παράβασης» καθήκοντος από δημοσίους υπαλλήλους, υγειονομικούς κ.α..

Συγκεκριμένα, βάσει του «ποινικού κώδικα» της οργάνωσης, που περιλαμβάνει 28 «αδικήματα» στο δημόσιο τομέα και 8 «αξιόποινες» πράξεις στον ιδιωτικό τομέα, προβλέπονται πρόστιμα, που φτάνουν έως και τα 30 εκατ. ευρώ για κάθε πράξη, αλλά και ποινές έως τα 25 έτη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...