240
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας | mega

Πέτσας: Πρόθεση της κυβέρνησης να επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2021, 10:55
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας
|mega

Πέτσας: Πρόθεση της κυβέρνησης να επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2021, 10:55

Κοντά στο Πάσχα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων υπογράμμισε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Κοντά στο Πάσχα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Πάντως 14 Μαΐου θα ανοίξουν οι τουριστικές δραστηριότητες. Επομένως τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις όπως και άλλοι περιορισμοί πρέπει να εξεταστούν και υπό αυτό το πρίσμα» σημείωσε.

Στο ερώτημα αν θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, υποστήριξε ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης «αλλά το εξετάζουμε. Οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν το Πάσχα με βάση την εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης».

«Οι βαλβίδες αποσυμπίεσης περιλαμβάνουν σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και των κοινωνικών δραστηριοτήτων και όχι απότομο. Η κυβέρνηση προχώρησε σε τέτοιου είδους ανοίγματα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών» δήλωσε.

ΟΤΑ

Όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, πριν το Πάσχα, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο εκλογικό νομοσχέδιο των ΟΤΑ.

«Είναι σοβαρή αλλαγή. Επαναφέρουμε την διακυβερνησιμότητα των δήμων, που είχε τρωθεί πολύ από το νόμο Σκουρλέτη, ο οποίος οδηγούσε σε αδυναμία του εκλεγμένο δήμαρχο και του δημοτικού συμβουλίου να υλοποιήσει το πρόγραμμα με το οποίο είχε εκλεγεί» είπε χαρακτηριστικά.

Δολοφονία Καραϊβάζ

Τέλος, ο κ. Πέτσας σχολίασε την στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Συγκεκριμένα είπε:

«Πολύ σημαντικός πυλώνας της δημοκρατίας η ελευθερία του Τύπου. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις πρέπει να είναι ομόθυμη η καταδίκη. Και φυσικά να βρεθεί ο δράστης. Στο πολιτικό παιχνίδι, πολλές φορές στοχοποιούνται τα μέσα ενημέρωσης. Θα έπρεπε να μείνουν έξω από αυτό και να αφήσουμε τους δημοσιογράφους απερίσπαστους να κάνουν τη δουλειά τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...