218
Πρωτομαγιά στην Αθήνα. Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα μπροστά από τη Βουλή | Aris Oikonomou / SOOC

Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2022, 16:21
Πρωτομαγιά στην Αθήνα. Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα μπροστά από τη Βουλή
|Aris Oikonomou / SOOC

Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2022, 16:21

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής οι κινητοποιήσεις για τον εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ετσι, κανονικά διεξάγεται από το μεσημέρι και η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Το κεντρικό απεργιακό συλλαλητήριο διοργανώθηκε από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση το πρωί σε Σύνταγμα και Πασαλιμάνι.

Στο επίκεντρο των φετινών συγκεντρώσεων ήταν το κύμα ακρίβειας με τους διαδηλωτές να ζητούν αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα, επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Με το σύνθημα «Από το Σικάγο στην Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική» και κάτω από τους ήχους της Διεθνούς, έπεσε η αυλαία της μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Με την ολοκλήρωση της απεργιακής συγκέντρωσης, δόθηκε το σύνθημα «Τώρα όλοι στο λιμάνι δίπλα στους εργαζόμενους της COSCO».

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα έγινε απαγγελία του ποιήματος του Κώστα Βάρναλη, «Πρωτομαγιά του 1944».

Συγκεντρώσεις και πορείες διοργανώθηκαν, εκτός από Αθήνα και Πειραιά, μεταξύ άλλων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Ναύπλιο.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...