198
Η εικόνα της Πέμπτης από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2, δείχνει την κατανομή της χιονοκάλυψης στην Ηπειρο, γύρω από τα Ιωάννινα | Meteo/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Οι μετεωρολόγοι συμφωνούν: Ερχεται τσουχτερό κρύο

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2023, 13:31
Η εικόνα της Πέμπτης από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2, δείχνει την κατανομή της χιονοκάλυψης στην Ηπειρο, γύρω από τα Ιωάννινα
|Meteo/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Οι μετεωρολόγοι συμφωνούν: Ερχεται τσουχτερό κρύο

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2023, 13:31

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες σε μεγάλο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Την ώρα που οι χιονοπτώσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου έχουν επαναφέρει την έκταση της χιονοκάλυψης στον μέσο όρο της περιόδου 2004-2022, σύμφωνα με το meteo, διχογνωμία παρατηρείται για το αν χιονίσει στα πεδινά της χώρας την επόμενη εβδομάδα.

Το Σαββατοκύριακο πάντως, αναμένονται χιόνια και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει τσουχτερό κρύο στις αρχές Φεβρουαρίου και χιόνια στα πεδινά, ενώ ο διευθυντής προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θοδωρής Κολυδάς, σημειώνει πως το μόνο σίγουρο είναι η πτώση της θερμοκρασίας και ότι ακόμα είναι νωρίς για ακριβή πρόβλεψη χιονόπτωσης.

Οι επιστήμονες του meteo.gr στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σημείωσαν πως οι χιονοπτώσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου έχουν επαναφέρει την έκταση της χιονοκάλυψης στον μέσο όρο της περιόδου 2004-2022.

Συγκεκριμένα, στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας και της Δυτικής Θεσσαλίας το ύψος χιονιού την Παρασκευή, ξεπερνούσε το ένα μέτρο πάνω από τα 1.500 μέτρα υψόμετρο.

Συνολικά, το 12% της χερσαίας έκτασης της χώρας καλύπτεται από χιόνι.

Ακόμα όμως, ελάχιστα χιονοδρομικά κέντρα βρίσκονται σε λειτουργία, και ένα από αυτά είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο του Βόρα (Καϊμακτσάλαν) στον νομό Πέλλας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...