Θρυλείται ότι για την καταγωγή του Ομήρου ερίζουν επτά πόλεις. Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Protagon απολαμβάνουν έστω και ελάχιστη από τη λάμψη των ομηρικών επών. Εχουμε αρχίσει, ωστόσο, να αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι ενοχλούνται ιδιαίτερα από την αρθρογραφία των συντακτών και των συνεργατών μας.
Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι συνεχιζόμενες και παντελώς αστήρικτες επιθέσεις του Πάνου Καμμένου κατά του Protagon.
Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ για ακόμη μία φορά στοχοποίησε τον ιστότοπό μας. Αυτή τη φορά όχι για το περιεχόμενο των κειμένων του, όπως το έχει πράξει στο παρελθόν αξιώνοντας υπέρογκα ποσά δια της δικαστικής οδού, αλλά μέσα από την υποτιθέμενη σύνδεση του Protagon με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, τους οποίους ο κ. Καμμένος αντιμάχεται.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής 8 Μαΐου στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης για το Ασφαλιστικό, ο κ. Καμμένος αποφάσισε να μην ασχοληθεί με τα όσα αφορούν τις συντάξεις και το αφορολόγητο, αλλά να πετάξει την μπάλα των εντυπώσεων στην εξέδρα του λαϊκισμού.
Επιχείρησε, λοιπόν, να συνδέσει το Protagon με πολιτικούς χώρους και συγκεκριμένα με το Ποτάμι. Αφησε υπονοούμενα για χρηματοδοτήσεις από τράπεζες που δεν αιτιολογούνται με βάση τη λογική, αλλά δικαιολογούνται με βάση τη μετοχική σχέση την οποία είχε κάποτε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με τον ιστότοπο. Τον έβαλε μάλιστα τον ιστότοπο στο ίδιο τσουβάλι με μέσα ενημέρωσης των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι υπόδικοι για υποθέσεις που αφορούν τη σύσταση κυκλώματος εκβιασμών.
Είναι αλήθεια ότι ο κ. Θεοδωράκης κατείχε κάποτε μετοχικό μερίδιο της Protagon ΑΕ. Οπως εξάλλου και περίπου είκοσι ακόμη δημοσιογράφοι και συγγραφείς. Αυτό ήταν εξ αρχής το Protagon: ένα πολυμετοχικό σχήμα, ένα συλλογικό εγχείρημα με το οποίο, κατά καιρούς, έχουν συνεργαστεί αρκετοί ρεπόρτερ και αρθρογράφοι. Εκτός του κ. Θεοδωράκη, επαγγελματική σχέση με τον ιστότοπο είχαν στο παρελθόν και άνθρωποι με τους οποίους ο κ. Καμμένος είχε συνεργαστεί – ακόμη και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Φανταζόμαστε, δεν υπονοεί ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ότι το Protagon είχε ευνοϊκή μεταχείριση από τη διαφημιστική αγορά (που δεν είχε…) επειδή κάποτε συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους συνεργάτες του ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Το Protagon τελεί υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς από την άνοιξη του 2015 και δεν είχε ποτέ επιχειρηματικές σχέσεις με μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. Βασικός μέτοχός του είναι ο δημοσιογράφος Χρήστος Μεμής, πρώην διευθυντής της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ». Από το παλαιό σχήμα, μέτοχοι παραμένουν οι (με αλφαβητική σειρά): Σοφία Βιδάλη, Ρέα Βιτάλη, Κώστας Γιαννακίδης, Λένα Διβάνη, Δημήτρης Καμπουράκης, Γιώργος Νικολόπουλος, Ανδρέας Πετρουλάκης και Τάσος Τέλλογλου.
Είναι, λοιπόν, σαφέστατο ότι… δεν μας πήρε το Ποτάμι, μολονότι το τιμούμε για την επιμονή του να υπερασπίζεται τα αυτονόητα.
Αυτοί είμαστε – είτε του αρέσει, είτε όχι του κ. Καμμένου.
ΥΓ 1. Και για όσους λαθρόβιους του Διαδικτύου διερωτώνται ακόμη και σήμερα «τίνος είναι το Protagon», τους διευκολύνουμε. Δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στα τηλέφωνα 210 3604815-9, 3602411-9.
ΥΓ 2. Ο Σταύρος Θεοδωράκης στις 28/6/13 έπαψε να είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πρόταγκον ΑΕ. Στις 26/2/14 ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους – μετόχους του protagon ότι αποχωρεί και από δημοσιογράφος και μέτοχος λόγω της εμπλοκής του στην πολιτική, όπως άλλωστε κατέγραψαν αρκετά ΜΜΕ εκείνες τις μέρες. Στις 20/6/14 ολοκληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και μεταβίβασε τις μετοχές του στους υφιστάμενους μετόχους.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News