261
|

Ο Δήμος Αθηναίων «αγκάλιασε» τους οροθετικούς αστέγους

Βασίλης Βενιζέλος Βασίλης Βενιζέλος 24 Δεκεμβρίου 2014, 00:20

Ο Δήμος Αθηναίων «αγκάλιασε» τους οροθετικούς αστέγους

Βασίλης Βενιζέλος Βασίλης Βενιζέλος 24 Δεκεμβρίου 2014, 00:20

Ανοιχτή στην προοπτική να ανοίξει άμεσα δημόσιος διάλογος για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), ο οποίος περιελάμβανε ρήτρα διάκρισης-αποκλεισμού κατά των οροθετικών, είχε εμφανισθεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου η αντιδήμαρχος Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη.

Την ως άνω διαθεσιμότητά της είχε δηλώσει η Μαρία Στρατηγάκη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος το οποίο υλοποιούν ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας Θετική Φωνή, η PRAKSIS και το Κέντρο Ζωής, με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και του Ιδρύματος Μποδοσάκη, για την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση στρεβλών και στεροτυπικών αντιλήψεων και τοποθετήσεων για τον HIV/AIDS στον δημόσιο πολιτικό λόγο, τον λόγο και την πρακτική των υπηρεσιών και τα ΜΜΕ της χώρας μας.

Η στάση του δήμου Αθηναίων, του δημάρχου Γιώργου Καμίνη και της αρμοδίας αντιδημάρχου Μαρίας Στρατηγάκη αποδείχθηκε έως υποδειγματική, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας η οποία σημαδεύεται από την απόλυτη απαξίωση της πολιτικής και την ανηθικότητα των συμπεριφορών στον δημόσιο χώρο!

Πράγματι, δεν πέρασαν πολλές ημέρες και την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS- ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι τροποποίησε τις σχετικές διατάξεις τις οποίες περιλαμβάνουν οι κανονισμοί λειτουργίας όλων των δομών φιλοξενίας αστέγων του δήμου, προκειμένου να απαλειφθούν όλες οι τυχόν ρήτρες διάκρισης-αποκλεισμού κατά των οροθετικών αστέγων!

Αποτελεί υποχρέωση να καταγράφουμε, να επισημαίνουμε και να χειροκροτούμε δημόσιες στάσεις και συμπεριφορές οι οποίες χαρακτηρίζονται από συνέπεια, κοινωνική ευαισθησία, ορθολογισμό και σεβασμό στην σχέση λόγων-έργων. Μόνον με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε το δικαίωμα να στηλιτεύουμε, αντιστρόφως, εκείνες τις δημόσιες στάσεις και συμπεριφορές οι οποίες προσβάλλουν τους πολίτες, καταπατούν δικαιώματα και περιστέλλουν ελευθερίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News