384
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα δύο αγόρια τσακώθηκαν σοβαρά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ | ertnews.gr

Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος ο 18χρονος που σκότωσε με ψαλίδι τον αδελφό του

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2023, 17:43
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα δύο αγόρια τσακώθηκαν σοβαρά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ
|ertnews.gr

Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος ο 18χρονος που σκότωσε με ψαλίδι τον αδελφό του

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2023, 17:43

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 18χρονος που έπληξε θανάσιμα τον μικρότερο αδελφό του με ψαλίδι το βράδυ της Τρίτης στο διαμέρισμα τους στη Νέα Σμύρνη.

Η απολογία του 18χρονου, κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, δόθηκε ενώ είχε ξεκινήσει η κηδεία του 16χρονου αδελφού του δράστη.

Πριν να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Νέα Σμύρνη ο κατηγορούμενος, στη δικαστική λειτουργό κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του 18χρονου συγγενείς του η μητέρα του, η γιαγιά του και η σύντροφός του, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, το έγκλημα είχε ως αφετηρία τον καυγά των δυο αδελφών για μια μπλούζα.

Απολογούμενος, ο 18χρονος φέρεται να επανέλαβε όσα ισχυρίστηκε και προηγουμένως στους αστυνομικούς, επιμένοντας πως δεν είχε πρόθεση να βλάψει τον αδελφό του και ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του 16χρονου ήταν ένα ατύχημα που συνέβη όταν ο ίδιος προσπάθησε να αμυνθεί σε δυο γροθιές που του έριξε στο πρόσωπο το θύμα.

«Δεν είμαι στυγνός δολοφόνος» τόνισε στην ανακρίτρια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 18χρονος δήλωσε στην κατάθεσή του «πονεμένο παιδί» που επηρεάστηκε από το διαζύγο των γονιών του, το οποίο και διαμόρφωσε την προσωπικότητά του σε μια ευαίσθητη ηλικία. Σημείωσε ότι δεν είχε προσχεδιάσει την ενέργειά του ούτε επιθυμούσε τον θάνατο του αδελφού του.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι αγαπούσε τον αδελφό του και ότι δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως έχει φύγει από τη ζωή. Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν διανοείται ότι υπαίτιος είναι ο ίδιος και ότι αυτό που έγινε, έγινε άθελά του.

Κατέθεσε ότι ο αδελφός του ήταν εκείνος που ξεκίνησε το επεισόδιο, χτυπώντας τον στο πρόσωπο και ύστερα στο χειρουργημένο του χέρι για να του πάρει μια μπλούζα, δώρο της κοπέλας του, με πολύ σημαντική συναισθηματική αξία.

Συμπλήρωσε ότι με τον αδελφό του υπήρχαν επεισόδια εντάσεων αλλά πάντα τα έβρισκαν μεταξύ τους και επανέλαβε ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει, ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και ότι είναι ράκος ψυχικά.

Ζήτησε «συγγνώμη» από τον Θεό και την ανακρίτρια και τόνισε ότι δεν είναι στυγνός δολοφόνος ούτε έχει προκαλέσει ποτέ κακό σε κανέναν.

Οσον αφορά τη στιγμή του εγκλήματος, σημείωσε ότι βρήκε το ψαλίδι τυχαία πάνω στο κρεβάτι και με αυτό θέλησε να αμυνθεί μπροστά στην επίθεση του 16χρονου. Δεν πίστευε, όπως είπε, ότι ένα χαρτοκοπτικό ψαλίδι θα του στερούσε τη ζωή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...