372
|

Με βία κατά του bullying

Avatar Βίκυ Κώστα 19 Μαρτίου 2015, 13:29

Με βία κατά του bullying

Avatar Βίκυ Κώστα 19 Μαρτίου 2015, 13:29

Και μετά τη «βουβή» διαμαρτυρία, ήρθε η ένταση και η διάθεση για εκδίκηση. Το απόγευμα της Τετάρτης, όσοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή για να στείλουν ξανά το μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας, μέσα τους «έβραζαν». Αποτέλεσμα; Να σπάσουν το λουκέτο της καγκελόπορτας και να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο, φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία απαιτούσαν την απόδοση δικαιοσύνης για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Παρατεταγμένες απέναντί τους, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στην περιοχή δια παν ενδεχόμενο.

Πίσω από την πόρτα της Εστίας, δεκάδες σπουδαστές, σαστισμένοι και τρομοκρατημένοι. Αλήθεια, πότε η διαμαρτυρία κατά του bullying, μετατράπηκε σε… bullying; Η στοχοποίηση προσώπων, από sites και blogs, σε μια υπόθεση, που έχει τραβηχτεί «από τα μαλλιά», από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισης του 20χρονου, με τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας να δίνουν και να παίρνουν, παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη που από την πρώτη στιγμή, έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον, προκαλεί αίσθηση. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όλοι έχουν μετατραπεί σε δικαστές, αναπαράγοντας ανυπόστατα δημοσιεύματα, που «ανέβηκαν» με ευφάνταστους τίτλους, με στόχο λίγα likes παραπάνω. Κανένας σεβασμός στον πόνο της οικογένειας, σύγχυση και τρομοκρατία. Αν δεν στοχοποιήσεις κι εσύ, μετατρέπεσαι κατευθείαν σε αυτόν που δεν θέλει να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Κάποιοι ανοίγουν τα στόματά τους για να μιλήσουν, αλλά όχι για να πουν κάτι ουσιαστικό που θα ρίξει φως στην υπόθεση για να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Οι πραγματικοί ένοχοι, που οδήγησαν τον Βαγγέλη στην αυτοχειρία. Κάποιοι άλλοι, θυμήθηκαν να μιλήσουν, καθυστερημένα. Όπως ο επικεφαλής του κλιμακίου που διενήργησε τη διοικητική εξέταση στη Σχολή, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος λίγες ώρες μετά την ανεύρεση της σορού του σπουδαστή, προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία, δηλώνοντας ότι απειλήθηκε από συνδικαλιστές από την Αθήνα. Μόλις λίγες ημέρες πριν, κι ενώ βρισκόταν στη Σχολή κι έκανε δηλώσεις στα τοπικά και όχι μόνο Μέσα Ενημέρωσης, δεν αποκάλυψε τίποτα και προσπάθησε μάλιστα να κατεβάσει τους τόνους. Τέλος, είναι κι αυτοί που σιωπούν. Ή μάλλον σιωπούσαν από την πρώτη στιγμή. Δεν μίλησαν, δεν έδωσαν απαντήσεις από την αρχή, αφήνοντας τη φαντασία μας να οργιάσει για μια υπόθεση που δεν χωράνε παραμύθια. Καμία επίσημη πληροφόρηση, εκτός από αυτή του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βιουγιουκλάκη. Η έλλειψη ενημέρωσης και πραγματικών στοιχείων, έχει σαν αποτέλεσμα την καχυποψία.

Και οι υπεύθυνοι είναι πολλοί. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News