211
|

Με ψύχραιμο τρόπο…

Γιάννης Παντελάκης Γιάννης Παντελάκης 17 Απριλίου 2015, 11:15

Με ψύχραιμο τρόπο…

Γιάννης Παντελάκης Γιάννης Παντελάκης 17 Απριλίου 2015, 11:15

Παλιά, πολύ παλιά, στα δύσκολα χρόνια, οι αστυνομικές δυνάμεις έμπαιναν νωρίς το πρωί στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, έκαναν προσαγωγές των ατόμων που είχαν κάνει κατάληψη με διάφορα αιτήματα και αποκαθιστούσαν την τάξη.

Όλα αυτά ωστόσο, γινόντουσαν με αιφνιδιαστικό και αυθαίρετο τρόπο και προκαλούσαν τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια τέτοια επέμβαση της αστυνομίας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έλεγε χαρακτηριστικά: «Δεν ήξερα ότι η Αστυνομία μπορεί να λειτουργεί και ως κλέφτης σε αυτή τη χώρα, να μπαίνει χαράματα σήμερα το πρωί, να εισβάλλει μέσα στο Πολυτεχνείο, να κλείνει τους γύρω δρόμους και να δημιουργεί την εικόνα μας πολιορκημένης πόλης, η οποία βρίσκεται υπό εχθρικό κίνδυνο! Τα ερωτήματα που προκύπτουν με αυτήν την πρωτοφανή αστυνομική επιχείρηση είναι πελώρια».

Αυτά συνέβαιναν παλιά είπαμε, το συγκεκριμένο περιστατικό που προκάλεσε την αγανάκτηση του Λαφαζάνη -και όχι μόνο- συνέβη τον Αύγουστο του μακρινού 2013 στο Πολυτεχνείο.
Στις ημέρες μας όλα είναι διαφορετικά. Όχι ότι δεν γίνονται καταλήψεις σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Γίνονται. Αλλά η αστυνομία έχει ένα διαφορετικό τρόπο για να αδειάζει τα κτίρια. Κάνει επίσης τις επεμβάσεις της νωρίς το πρωί, παραβιάζεται το άσυλο, άλλα υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά. Τώρα, αντιμετωπίζονται «με έναν ψύχραιμο τρόπο». Είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο Παν. Σκουρλέτης για να δικαιολογήσει τη σημερινή επέμβαση. «Με ψύχραιμο τρόπο»! Ενώ παλιά, αυτό ήταν που απουσίαζε από τις αστυνομικές επεμβάσεις, ο «ψύχραιμος τρόπος»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News