343
|

Κουρελαρία!

Κώστας Ρεσβάνης Κώστας Ρεσβάνης 26 Οκτωβρίου 2012, 06:45

Κουρελαρία!

Κώστας Ρεσβάνης Κώστας Ρεσβάνης 26 Οκτωβρίου 2012, 06:45

Ας σταθούμε στις πρακτικές ενός  συνδικαλιστικού φορέα, για να κατανοήσουμε ότι σε αυτόν τον καθημαγμένο τόπο, ο χώρος του συνδικαλισμού έχει μετατραπεί σε πεδίο ανομίας, παραλογισμού και κομματικής χειραγώγησης, με φανερούς ή άδηλους στόχους. Και δεν αναφέρομαι στους σημαιοφόρους του είδους (Φωτόπουλος, Λουράντος, Λυμπερόπουλος, Χαλάς και Σια), αλλά σε άλλους, από τους οποίους θα περιμέναμε-και λόγω της ιδιότητάς τους- όχι μόνο σωφροσύνη αλλά και σεβασμό του χώρου όπου (υποτίθεται ότι) μορφώνουν και διαπαιδαγωγούν νέους ανθρώπους.

Αναφέρομαι στους συνδικαλιστές τη ΟΛΜΕ, που αφού απογοητεύτηκαν από την δίκαιη απροθυμία των καθηγητών να τους σέρνουν κάθε λίγο σε απεργίες με παράλογα αιτήματα (η πλειοψηφία του κλάδου δούλεψε κανονικά), αποφάσισαν άλλες μορφές «αγώνα». Στο τελευταίο τους μανιφέστο, πέρα από τις κλασικές κατάρες σε κάθε τι που έχει μνημονιακή και ευρωπαϊκή οσμή(δικαίωμά τους), πέρα από τους σχεδιαζόμενους αποκλεισμούς των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, αποφάσισαν να αναρτήσουν στα σχολεία(!) πανό με συνθήματα «Όχι στο νέο Μνημόνιο» και άλλα ηχηρά παρόμοια. Δεν έχω καμία αντίρρηση, ας προχωρήσουν. Αλλά τότε υποθέτω ότι δε θα δυστροπήσουν αν κάποιοι άλλοι, πιθανώς και μαθητές με το παράδειγμα που θα πάρουν, θα θελήσουν στις ίδιες θέσεις να ανεβάσουν πανό με το σύνθημα «Κάτω ο χυδαίος λαϊκισμός», κάποιοι άλλοι «Θάνατος στους μετανάστες», κάποιοι άλλοι «Λευτεριά στον Κουφοντίνα», κάποιοι άλλοι «Ζήτω η Μέρκελ» κάποιοι άλλοι «Ζήτω ό Ολυμπιακός», κάποιοι άλλοι « I love Maria»…

΄Ετσι τα θέλουν τα σχολεία; Μια κουρελαρία, μια βρώμικη βιτρίνα όπου κάθε λογής «αγωνιστής» ή χαβαλές θα κρεμάει ό,τι του γουστάρει; Δυστυχώς έτσι φαίνεται πως τα θέλουν. Για να κρύψουν την αδυναμία τους από τον –αποτυχημένο έως τώρα- χειρισμό κλαδικών διεκδικήσεων προτιμούν, σαν συνδικαλιστικό αντιπερισπασμό, να βάλουν κι΄αυτοί τις επαναστατικές πινελιές τους στην ήδη άσχημη εικόνα των περισσότερων σχολικών κτιρίων. Ας μη κάνουν όμως πως δεν γνωρίζουν ότι την ασέβεια προς το χώρο της δουλειάς ακολουθεί και η απαξίωση της ίδιας της δουλειάς. Άλλωστε τα σχολεία δεν είναι ιδιωτικοί  χώροι για κάθε χρήση, δεν είναι τσιφλίκια του παππού κανενός. 

Αν θέλει να εκτονωθεί ο αξιότιμος πρόεδρος της ΟΛΜΕ κύριος Παπαχρήστος, ας απλώσει όποιο πανό θέλει στο μπαλκόνι του. Δίπλα στη μπουγάδα.
 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News