240
Στιγμιότυπο από τους... χορούς, με φόντο φορείο με ασθενή (!) | Social media

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για «γλέντι» στον «Ερυθρό Σταυρό» εν μέσω εφημερίας

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2023, 23:02
Στιγμιότυπο από τους... χορούς, με φόντο φορείο με ασθενή (!)
|Social media

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για «γλέντι» στον «Ερυθρό Σταυρό» εν μέσω εφημερίας

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2023, 23:02

Τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης διέταξε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φέρεται να αποτυπώνει ένα «γλέντι» –όπως καταγγέλθηκε από χρήστες των social media– στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» (Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ).

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν μέλη του προσωπικού, μαζί με τη διοικήτρια, Ελπινίκη Ταβιανάτου, να δίνουν το «παρών» σε μία γιορτή μετά μουσικής σε διάδρομο του νοσοκομείου. Την ίδια ώρα, πίσω τους, διακρίνεται να περνά ένα φορείο με ασθενή.

Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, κατά τη διάρκεια εφημερίας.

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου με τους οποίους μίλησε ο ΣΚΑΪ έκαναν λόγο για προγραμματισμένη εκδήλωση στο γιορτινό πνεύμα των ημερών. Η ασθενής που εικονίζεται στα επίμαχα πλάνα ζήτησε η ίδια να τη μεταφέρουν προς το σημείο όταν άκουσε τα κάλαντα από τους μουσικούς, ισχυρίστηκαν.

Στη σύντομη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρονται τα εξής:

Κατόπιν παραγγελίας του Υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..

Η Διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...