147
Στιγμιότυπο από την έντονη βροχόπτωση της Τετάρτης | George Vitsaras / SOOC

Καταιγίδες ξανά στην Αθήνα: Πού θα εκδηλωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα;

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2021, 15:29
Στιγμιότυπο από την έντονη βροχόπτωση της Τετάρτης
|George Vitsaras / SOOC

Καταιγίδες ξανά στην Αθήνα: Πού θα εκδηλωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα;

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2021, 15:29

Ιδιαίτερα άστατος αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός στη χώρα για έκτη διαδοχική μέρα το Σάββατο, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου και στην Αττική ενώ από το μεσημέρι ξεκίνησαν ισχυρές βροχοπτώσεις στα βόρεια προάστια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τις θερμές κυρίως ώρες της μέρας στα ηπειρωτικά, σε περιοχές της Κρήτης, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

Οι καταιγίδες κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλαζοπτώσεις (μικρού μεγέθους).

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται με μπλε-πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου και με κίτρινα σύμβολα οι περιοχές όπου αναμένονται καταιγίδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...