207
Οι συρμοί είναι μήκους 52 μέτρων και χωρητικότητας 450 επιβατών | IntimeNews

Καραμανλής: Το Μετρό Θεσσαλονίκης μπαίνει στην τελική του φάση

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2022, 18:10
Οι συρμοί είναι μήκους 52 μέτρων και χωρητικότητας 450 επιβατών
|IntimeNews

Καραμανλής: Το Μετρό Θεσσαλονίκης μπαίνει στην τελική του φάση

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2022, 18:10

Τις πύλες του για το κοινό άνοιξε το Σάββατο ο σταθμός Παπάφη του μετρό στη Θεσσαλονίκη, με τους επισκέπτες να βρίσκονται από το πρωί έξω από το σταθμό του μετρό προκειμένου να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις και να επιβιβαστούν σε συρμό του μετρό, στο πλαίσιο του Open House Θεσσαλονίκη 2022.

O πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες λίγο μετά τις 10 το πρωί, τους ξενάγησε στον σταθμό και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Ο Νίκος Ταχιάος ξεναγεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης

Ο σταθμός Παπάφη είναι ο έβδομος στην σειρά σταθμός της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση των συρμών προς τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Βρίσκεται στην συμβολή της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή και των οδών Παπάφη και Συμεωνίδη.

Το εσωτερικό των συρμών

Σε ώρες αιχμής, από τον σταθμό θα διέρχεται ανά κατεύθυνση κάθε 1,5 λεπτό ένας συρμός μήκους 52 μέτρων, χωρητικότητας 450 επιβατών.

«Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, ψεύτικων υποσχέσεων και εγκαινίων με μουσαμάδες, απαντάμε χωρίς πολλά λόγια, με έργα. Το Μετρό Θεσσαλονίκης μπαίνει στην τελική του φάση» έγραψε σε ανάρτησή του ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...