• Το αποτυχημένο ρομαντικό δείπνο του Αλέξη και της Μπέτυς στο Πεκίνο

    Τι κάνεις όταν βρίσκεσαι σε επίσημη επίσκεψη σε μια μακρινή χώρα και μαθαίνεις ότι το φόρεμα με το οποίο εμφανίστηκε επισήμως η σύντροφός σου έχει δημιουργήσει θύελλα σχολίων; Ειδικά όταν εκείνη δεν συμμερίζεται την δική σου «ελαφριά» αντιμετώπιση; Απάντηση: κάνεις το καθήκον σου. Που σημαίνει «προσπαθείς να την παρηγορήσεις. Βασικός συζυγικός κανόνας «επιβίωσης». Από το οποίο ακόμα και οι Πρωθυπουργοί δεν απαλλάσσονται. Και ο Αλέξης Τσίπρας αυτό τουλάχιστον το γνωρίζει πολύ καλά.

    Ο Πρωθυπουργός λοιπόν, σύμφωνα με όσα γράφει ο Βηματοδότης, μόλις έμαθε το διαδικτυακό πάρτι που έχει προκαλέσει το μπορντό φόρεμα  της Μπέτυς Μπαζιάνα γέλασε. Και σχολίασε κάτι του τύπου «εγώ κάνω τόσα πράγματα στο Πεκίνο και αυτοί στην Ελλάδα ασχολούνται με ένα φόρεμα». Εκείνη όμως το πήρε αλλιώς. Και στεναχωρήθηκε.

    Και επειδή μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην τηρεί το πρωτόκολλο των επίσημων επισκέψεων αλλά γνωρίζει πολύ καλά το πρωτόκολλο των σχέσεων θέλησε να την παρηγορήσει με ένα ρομαντικό δείπνο σε εστιατόριο του Πεκίνου. Μόνο που δεν είχε υπολογίσει τον παράγοντα «κινέζικη φιλοξενία υψηλών προσώπων». Και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στο ξενοδοχείο άρον-άρον.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μόλις πήραν χαμπάρι οι Κινέζοι «φουσκωτοί» (σ.σ.: στους οποίους είχε ανατεθεί από την κυβέρνηση της Κίνας η «φύλαξη/παρακολούθηση» της ελληνικής αποστολής με εντολή «να μην τους αφήνουν από τα μάτια τους» όπως συμβαίνει πάντα) άδειασαν όχι μόνον το εστιατόριο από τον κόσμο (σ.σ.: ναι, αυτό σε μερικά καθεστώτα μπορεί να γίνει…) αλλά και όλο τον δρόμο. Ομως το πρωθυπουργικό ζεύγος, όντας ασυνήθιστο σε κάτι τέτοιο αισθάνθηκε άβολα και επέστρεψε στο ξενοδοχείο του. Ετσι κι αλλιώς η ρομαντική ατμόσφαιρα είχε χαλάσει.

  • Η καριέρα μπορεί να είναι χολέρα. Τα γενέθλια πάλι, όχι

    156076Φαίνεται ότι έχει εξοικειωθεί πλήρως με το νέο του εργασιακό περιβάλλον ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού (σ.σ.: και σύμβολο των νέων ιδιόρρυθμων κριτηρίων διορισμού) Νίκος Καρανίκας. Γι αυτό και γιόρτασε κανονικά τα γενέθλιά του στο γραφείο όπως κάνουν τόσοι και τόσοι άνθρωποι «καριέρας» που δεν παριστάνουν ότι την σνομπάρουν μέχρι να τους προσλάβει ο κολλητός τους και να τους τοποθετήσει ψηλά στην «συστημική» πυραμίδα).

    Και το «κανονικά» σημαίνει τούρτα με κεράκια και σοκολατάκια για κέρασμα. Και όλα αυτά σε ένα οικείο πλέον περιβάλλον για τον 47χρονο πλέον σύμβουλο: Στο γραφείο του στη Βουλή! Οπου μπορεί να έκοψε την τούρτα σε στενό περιβάλλον. Και στη συνέχεια κέρασε σοκολατάκια τους εργαζόμενους στο κυλικείο της Βουλής. Να είχε στείλει και ένα sms η Ελένη Μενεγάκη και όλα θα ήταν τέλεια…

    ΥΓ.: Οχι, δεν ανέβασε τις φωτογραφίες από τα γενέθλια στο Facebook όπως γίνεται συχνά σε παρόμοιες περιπτώσεις (σ.σ.: τύπου Πολάκη) για να διαπιστώσουμε αν έχει κι αυτός φωτογραφία του Αρη Βελουχιώτη στον τοίχο. Διότι δεν διατηρεί πλέον σελίδα στο Facebook. Αναγκάστηκε να την κλείσει μετά από εκείνο το τερατώδες δημοσίευμα-απάτη που κοινοποίησε, σύμφωνα με το οποίο ο καρκίνος θεραπεύεται με χασισέλαιο.

  • Ο Μάκης Μπαλαούρας δεν φοράει «συστημικό» κράνος

    balaouras1_615_355Αυτό σημαίνει να αφουγκράζεσαι το «κοινό αίσθημα»! Αφού χιλιάδες έλληνες μοτοσυκλετιστές αρνούνται με αυτοθυσία (σ.σ.: πολλές φορές και με την κυριολεκτική έννοια) να φορέσουν κράνος γιατί να το κάνει ο επαναστάτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η φωτογραφία που τραβήχτηκε στο προαύλιο του κοινοβουλίου είναι ξεκάθαρη. Ο Μάκης Μπαλαούρας δεν υπακούει σε αστικούς νόμους (σ.σ.: που επιφέρουν πρόστιμο 359 ευρώ – έτσι για την ιστορία αναφέρεται αυτό…). Μπαίνει θριαμβευτικά σαν πραγματικός ξέγνοιαστος καβαλάρης στα «ανάκτορα» της αστικής τάξης με το κράνος περασμένο στον αγκώνα!

    Για όποιον αναρωτιέται πάντως, όχι δεν του έκοψαν πρόστιμο είναι η απάντηση.

  • Οι λόγοι μιας «νανοδιάσπασης» στη ΛΑΕ

    Η απόσχιση της «Κομμουνιστικής τάσης» από την ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη (σ.σ.: ναι, δεν υπάρχουν όρια στις διασπάσεις στην Αριστερά! Οσο μικρό κι αν είναι ένα κόμμα πάντα έχει περιθώριο να διαιρεθεί κι άλλο), θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον μονόστηλο με «καρμικό» δίδαγμα του είδους «ό,τι έκανες θα γυρίσει σε εσένα». Ή υλικό για εύκολα αστεία όπως «μα επιτρέπεται διάσπαση σε κόμματα που έχουν στον τίτλο τους τη λέξη «ενότητα»;

    Ομως το ενδιαφέρον για αυτή την κινητικότητα βρίσκεται στους λόγους της απόσχισης. Οπως γράφει ο Βηματοδότης οι πολιτικές διαφωνίες της «Κομμουνιστικής Τάσης» εστιάζονται στο γεγονός ότι οι ιθύνοντες της πάλαι ποτέ Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραδέχθηκαν ποτέ τις ευθύνες τους για την «ανενόχλητη επιβολή της προδοσίας από την ομάδα Τσίπρα»! Που σημαίνει ότι η «μάχη κατά των μνημονίων» είναι μεν πρωταρχικής σημασίας αλλά όχι τόσο σημαντική όσο το «γινάτι» να ακούσουν από τους άλλους ότι έφταιξαν.

    Πάντως όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ εκτός από τις αποχωρήσεις υπήρξαν και προσχωρήσεις. Στις εκλογές για το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος εμφανίστηκαν συνολικά 10 λίστες υποψηφίων! Μεταξύ αυτών των «συνιστωσών» που εκπροσωπούνται πλέον είναι και τα «Αλλα Ρούχα» με 0,39%. Οπότε αν υπάρχει ένα δίδαγμα από όλα αυτά, είναι το εξής: ναι, πάντα υπάρχει κρυμμένη μια μικρή σπαρταριστή λεπτομέρεια.

  • Για όποιον ενδιαφέρεται, έτσι προπονείται η Μαρέβα Μητσοτάκη

    marevaΠρόκειται για δύο φωτογραφίες που η ίδια η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέβασε στα social media και την δείχνουν να ξεκινάει τη μέρα της. Τα συμπεράσματα: πρώτον έχει προσωπικό γυμναστή. Δεύτερον, κάνει γιόγκα πάνω στο γραφείο της. Και τρίτον καταφέρνει να κάνει πιλάτες φορώντας γυαλιά.

  • Ο Αρκάς άρχισε να «ενοχλεί» Και απαντά

    • 13620361_633771076781845_351395123097762358_n

    Δεν τυγχάνει της έγκρισης πολλών χρηστών των social media, ειδικά κάποιων που πρόσκεινται πολύ «εντατικά» στην κυβέρνηση (σ.σ.: καμία δουλειά δεν είναι ντροπή…) η στροφή που έχει κάνει τελευταία ο Αρκάς στον πολιτικό σχολιασμό. Ειδικά επειδή τα σκίτσα του στοχεύουν την εξουσία (σ.σ.: ε, δεν είναι όλοι Λαζόπουλοι…).

    Και φαίνεται ότι τα σκίτσα είναι ιδιαίτερα εύστοχα αφού οι αντιδράσεις έφτασαν σε τέτοιο σημείο που οδήγησαν τους διαχειριστές της σελίδας του στο Facebook να απαντήσουν.

    Το κείμενο που αναρτήθηκε λέει:
    «Εκ της διαχειρίσεως:
    Μας ρωτούν πολλοί φίλοι και μη, γιατί ο Αρκάς αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική τον τελευταίο χρόνο. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική ακρίβεια ότι ο Αρκάς θεωρεί ότι ο πολιτικός αμοραλισμός, ο κομματικός τυχοδιωκτισμός και η ανενδοίαστη εξαπάτηση υπήρχαν πάντα, άλλα έχουν φτάσει στον κολοφώνα τους μ’ αυτήν την κυβέρνηση, τόσο ώστε να τον αναγκάσουν να σχολιάσει αυτό που πάντα σιχαινόταν: την κεντρική πολιτική σκηνή.
    Απ’ την άλλη μπορεί απλώς, αφού ασχολήθηκε με τόσα άλλα θέματα, να αποφάσισε να βγάλει και μια σειρά βιβλίων με θέμα την πολιτική και η απόφασή του αυτή συνέπεσε με την παρουσία της «αριστεράς» στην εξουσία. Βεβαίως υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή: Γιατί έτσι του αρέσει».

    Πάντως φαίνεται ότι τα αρνητικά σχόλια αποτελούν και αυτά πηγή έμπνευσης για τον σκιτσογράφο. Ετσι λίγο μετά την ανάρτηση αυτή ακολούθησε ένα ακόμα σκίτσο που σαρκάζει την πολιτική σκέψη πολλών ελλήνων κομματικών «οπαδών». Σύμφωνα με τη λεζάντα του σκίτσου: «Ενα παλιό ρητό λέει “Αν με εξαπατήσεις μια φορά πρέπει να ντρέπεσαι. Αν με εξαπατήσεις και δεύτερη πρέπει να ντρέπομαι εγώ”. Η ελληνική διασκευή του ρητού λέει: “Γιατί, οι άλλοι ήταν καλύτεροι;».

  • Η περίπτωση Σπίρτζη: όποιος «πονάει», διασπάει

    Μια ματιά στα αποτελέσματα των εκλογών του Πανελληνία Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών αρκεί για να αποδείξει το νόμο του χάους: Το δάκρυ ενός υπουργού που σκάει πάνω στο γραφείο του αρκεί για να καταποντίσει μια παράταξη.

    Πρόκειται για απλά μαθηματικά. Στις εκλογές συμμετείχαν δύο διαφορετικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η μια επίσημη λέγεται Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία και ήρθε έκτη με ποσοστό 7% και η άλλη η ανεπίσημη ή «αντάρτικη» (σ.σ.: ναι τα γνωστά κολλήματα με τον Βελουχιώτη) που λέγεται Προοδευτική Συνεργασία Μηχανικών και ήρθε τέταρτη με 8%.

    Σε ποια ηγείται ο Χρηστος Σπίρτζης, υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρεμπιπτόντως; Μα στην «αντάρτικη» εννοείται. Αφού ως γνωστόν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πονάει. Και όποιος πονάει έχει εκτός από τάσεις σύγκρουσης με το ΤΑΙΠΕΔ και τάσεις φυγής.

    Για να διαβάσετε την χθεσινή «Βαβέλ» κάντε κλικ εδώ




text
  • Υπάρχει και η Βούλτεψη που λέει ότι η φωτιά στην Αττική ήταν «μικρο-μέγκα». Τι άλλο θα ακούσουμε…


    16 Αυγούστου 2024, 09:34