205
Από τη φωτιά στον δήμο Ερυμάνθου, κοντά στην Πάτρα, που επίσης ξέσπασε την Παρασκευή | © Intime p.a.

Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά – Διάσπαρτες εστίες σε δύο οικισμούς

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2024, 10:24
Από τη φωτιά στον δήμο Ερυμάνθου, κοντά στην Πάτρα, που επίσης ξέσπασε την Παρασκευή
|© Intime p.a.

Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά – Διάσπαρτες εστίες σε δύο οικισμούς

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2024, 10:24

Χωρίς ενεργό μέτωπο ήταν το πρωί του Σαββάτου η πυρκαγιά που ξεκίνησε το προηγούμενο 24ωρο  στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Διάσπαρτες εστίες υπήρχαν, ωστόσο, στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος.

Στην περιοχή επιχείρησαν 154 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα, 56 οχήματα, εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες που διατέθηκαν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από αέρος συνέδραμαν τις προσπάθειες κατάσβεσης έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Βελτιωμένη η εικόνα σε Αρκαδία και Αργολίδα

Καλύτερη ήταν το πρωί και η εικόνα της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι Ηλείας, η οποία οριοθετήθηκε το βράδυ. Στο σημείο επιχείρησαν 55 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 19 οχήματα.

Σε ύφεση ήταν, επίσης, η φωτιά στη Μεγαλόπολη και στο Κρανίδι Αργολίδας. Στην πρώτη πυρκαγιά παρέμεναν 59 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα ενώ στο δεύτερο μέτωπο συνέχιζαν να επιχειρούν 57 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα.

Παραμένει ο κίνδυνος

Υπενθυμίζεται πως πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και για το Σάββατο στην περιφέρεια Αττικής, στη περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας) και στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ολες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παρέμειναν σε γενική επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...