186
|

Η «παράσταση» έλαβε τέλος

Avatar Νίκος Κακαρίκας 23 Ιανουαρίου 2012, 12:50

Η «παράσταση» έλαβε τέλος

Avatar Νίκος Κακαρίκας 23 Ιανουαρίου 2012, 12:50

Χαλκοκονδύλη και 3ης Σεπτεμβρίου ώρα 10:30

Η είσοδος των γραφείων της ΔΕΗ χωρίς τον κόσμο που έδειχναν οι τηλεοράσεις το πρωί. Τα συνεργεία μετάδοσης των καναλιών είχαν φύγει. Το ίδιο και οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που για μια ακόμη φορά υποστήριξαν σε ζωντανή μετάδοση πως θα μπλοκάρουν τις διακοπές ρεύματος.

«Συγνώμη κύριε, είστε φωτορεπόρτερ;», με ρωτάει ένας κουστουμαρισμένος κύριος κοιτώντας τη φωτογραφική μηχανή. Πριν προλάβω να απαντήσω συνεχίζει μόνος του. «Ήλθατε πολύ αργά. Ό, τι έγινε, έγινε για τα κανάλια. Για να παίξουν στα πρωινά και στα δελτία. Εσείς φταίτε που σας φωνάζουν και έρχεστε».

Ο κουστουμαρισμένος άγνωστος κύριος απομακρύνεται χωρίς να προλάβω να απαντήσω και πάλι ή να τον ρωτήσω αν εργάζεται στη ΔΕΗ. Ένας ευγενέστατος εργαζόμενος της Επιχείρησης, με την χαρακτηριστική πράσινη στολή, μου περιγράφει την άλλη πλευρά του νομίσματος. «Έτσι συμβαίνει τα τελευταία δέκα χρόνια. Για όλα τα μεγάλα θέματα εδώ γίνονται οι ανακοινώσεις με τις κάμερες νωρίς το πρωί και μετά φεύγουν. Δεν είναι κάτι καινούργιο και δεν συμβαίνει για πρώτη φορά».

Η «παράσταση» για κάποιους ή η «διαμαρτυρία» για κάποιους άλλους είχε τελειώσει. Όλα έχουν να κάνουν από ποια πλευρά παρακολουθεί κάποιος τα πράγματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News