199
|

Η ΕΛ.ΑΣ που θέλουμε

Avatar Νίκος Κακαρίκας 25 Αυγούστου 2012, 07:34

Η ΕΛ.ΑΣ που θέλουμε

Avatar Νίκος Κακαρίκας 25 Αυγούστου 2012, 07:34

Οι Αφρικανικής καταγωγής γυναίκες, και ένας άνδρας, λογομαχούν έντονα στον δρόμο. Ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης καταφτάνει ύστερα από λίγο. Δύο νέοι σε ηλικία αστυνομικοί, φορώντας τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, κατεβαίνουν από το περιπολικό και προσπαθούν να βγάλουν άκρη. Μια από τις γυναίκες έχει έναν μάρσιπο στην πλάτη της με ένα μωράκι.

Οι λογομαχίες στα αγγλικά, γαλλικά και αφρικανικά συνεχίζουν. Οι δύο αστυνομικοί παραμένουν ψύχραιμοι, ήρεμοι και απολύτως επαγγελματίες. Δεν φωνάζουν και δεν ασχημονούν. Ευγενικά, και χωρίς ακρότητες, πείθουν και επιβιβάζουν τις δύο γυναίκες, και τον άνδρα, στο περιπολικό. Η γυναίκα με το μωρό κάνει να μπει στο περιπολικό και ο αστυνομικός της λέει να προσέξει το μωρό που έχει στην πλάτη της. Η φωνή του προδίδει αληθινό ενδιαφέρον για το μωρό στον μάρσιπο.

Είναι η πολλοστή φορά που, εγώ τουλάχιστον, βλέπω πλήρωμα της Άμεσης Δράσης και συμπεριφέρεται με άψοψο επαγγελματισμό. Σε αντίθεση με τους ΔΙΑΣ – ΟΠΚΕ, και τα λοιπά παλαιά και νέα μορφώματα της ΕΛ.ΑΣ, που συμπεριφέρονται σκαιότατα σε Έλληνες και αλλοδαπούς. Σε αντίθεση με πολλούς αστυνομικούς που εφαρμόζουν τις εντολές των καθοδηγητών τους στην Χρυσή Αυγή στην καθημερινή εργασία τους.  Αυτή είναι η Αστυνομία που θέλουμε και χρειαζόμαστε. Σκληρή όπου χρειάζεται και ανθρώπινη όπου το επιβάλλουν οι περιστάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News