674
Στις 9 Ιουνίου, τα Go Brunch events ήταν αφιερωμένα στο Μεξικό, με όχημα τις δημιουργίες του guest chef, βιρτουόζου της λατινοαμερικάνικης κουζίνας, Ηλία Καρακατσάνη | Go Brunch

«Hyatt» & «Estrella» σε ένα μπαράζ γαστρονομικής εξωστρέφειας

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2024, 16:04
Στις 9 Ιουνίου, τα Go Brunch events ήταν αφιερωμένα στο Μεξικό, με όχημα τις δημιουργίες του guest chef, βιρτουόζου της λατινοαμερικάνικης κουζίνας, Ηλία Καρακατσάνη
|Go Brunch

«Hyatt» & «Estrella» σε ένα μπαράζ γαστρονομικής εξωστρέφειας

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2024, 16:04

Η γαστρονομική συνήθεια του brunch δεν είναι κάτι νέο. Το υβριδικό γεύμα, breakfast και lunch μαζί, ξεκίνησε δειλά-δειλά από τα σπίτια μας τη δεκαετία του 1980 όπου μαζευόμαστε φίλοι και συγγενείς συνδυάζοντας χαλαρά το πρωινό με το μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής. Το παρατείναμε, δε, όσο μπορούσαμε περισσότερο για να αντιμετωπίσουμε τη μελαγχολία του κυριακάτικου απογεύματος. Εγινε, λοιπόν, μόδα το brunch, αποδείχτηκε όμως ότι ήρθε για να μείνει.

Το νέο, ωστόσο, είναι η συνεργασία του «Estrellla» και του «Hyatt Regency Thessaloniki» στο project Go Brunch events που είχε πραγματικά τεράστια απήχηση τόσο στο κοινό της Θεσσαλονίκης όσο και ανάμεσα στους επισκέπτες της. Το εστιατόριο «Estrella World Street Food» που άνοιξε το 2013 αρχικά στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στην Αγία Σοφία, κατάφερε να προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή με το concept του ολοήμερου πρωινού και του brunch μενού που εισήγαγε στην ωραία πόλη του Βορρά.

Την αμερικανική κουζίνα εκπροσώπησε με τις ψησταριές του ο chef patron του «Po’ Boys BBQ» Βασίλης Σπόρος

Συνεχίζοντας, δε, τις καινοτομίες, το «Estrella» και το resort «Hyatt Regency» ένωσαν τις δυνάμεις τους προσκαλώντας τους πιστούς αλλά και τους νέους φίλους του brunch στους υπέροχους εξωτερικούς χώρους του πολυτελούς ξενοδοχείου σε μια σειρά από θεματικά γαστρονομικά events. Οι εκδηλώσεις με τίτλο «Go Brunch» μια Κυριακή κάθε μήνα-υπό τη διεύθυνση προσκεκλημένων σημαντικών guest chefs διαφορετικού προφίλ- αποτέλεσαν ένα είδος αναστοχασμού στη δημιουργική κουζίνα διαφορετικών πολιτισμών, αφήνοντας υποσχέσεις για έτι περαιτέρω ποιοτικότερες γαστρονομικές εκδηλώσεις στο βραχύ μέλλον.

Η πρεμιέρα έγινε στις 19 Φεβρουαρίου 2023 και ήταν μια διονυσιακή γιορτή με τους παραδοσιακούς ήχους της μπάντας δρόμου Banda Entopica –με κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι- και τη σύμπραξη  του executive chef του ξενοδοχείου, Απόστολου Αλτάνη, με την ομάδα των νομάδων μαγείρων Nomade et Sauvage και του «Estrella».

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου έφερε άρωμα Ανατολής στα Go Brunch events της Θεσσαλονίκης

Η επιτυχία του πρώτου κύκλου οδήγησε στην οργάνωση ενός δεύτερου κύκλου με πρώτο brunch στις 26 Νοεμβρίου 2023, όπου το «Hyatt Regency Thessaloniki» και το «Estrella» υποδέχθηκαν τον μισελενάτο chef Παύλο Κυριάκη και οι επισκέπτες γεύθηκαν στους κήπους του πολυτελούς city resort υψηλού επιπέδου γαλλικές και ιταλικές γεύσεις.

Στις 28 Ιανουαρίου 2024 μαζί με τον Βασίλη Σπόρο, chef patron του αμερικάνικου εστιατορίου «Po’ Boys BBQ», πραγματοποιήθηκε ένα brunch με αυθεντικές αμερικανικές γεύσεις.  Στη συνέχεια, στις 25 Φεβρουαρίου, τη σκυτάλη έλαβε ο Γιάννης Μπαξεβάνης ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ελληνες chef αναδεικνύοντας το γνωστό του ταλέντο με πρωταγωνιστή την κρητική κουζίνα.

Την Κυριακή 21 Απριλίου, ο executive chef του «Hyatt Regency Thessaloniki», Απόστολος Αλτάνης, μαζί με τη Μαρία Εκμεκτσίογλου, την γκουρού της ανατολίτικης κουζίνας, και το «Estrella», ετοίμασαν ένα brunch εμπνευσμένο από τις γεύσεις και τα αρώματα της Κωνσταντινούπολης και τη φιλοσοφία της Ανατολής, που ξύπνησε τρυφερά συναισθήματα και αναμνήσεις. Και στις 9 Ιουνίου, τα Go Brunch events, ταξίδεψαν το κοινό στο Μεξικό, με όχημα τις μοναδικές δημιουργίες του guest chef, βιρτουόζου της λατινοαμερικάνικης κουζίνας, Ηλία Καρακατσάνη.

Η γενική διευθύντρια του «Hyatt Regency Thessaloniki» Ελενα Μπινιάρη ανάμεσα στον executive chef του πολυτελούς resort Απόστολο Αλτάνη (αριστερά) και τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, έναν από τους σημαντικότερους ανανεωτές της ελληνικής κουζίνας

Σχολιάζοντας τον δεύτερο κύκλο των Go Brunch Events, η γενική διευθύντρια του «Hyatt Regency Thessaloniki» Ελενα Μπινιάρη δήλωσε ότι «η πόλη αγκάλιασε από την πρώτη διοργάνωση τις εκδηλώσεις Go Brunch, γεγονός που συνεχίστηκε άρρηκτα και στον δεύτερο κύκλο. Και αυτό γιατί δεν ήταν απλά ένα γευστικό πείραμα, αλλά μια πρωτότυπη συνεργασία με το “Estrella”,  ένα απόλυτο ποιοτικό γαστρονομικό ταξίδι, μια μήτρα γευστικής πολυπολιτισμικότητας διαφορετικών κουζινών και εκπροσώπων της».

Και πρόσθεσε «Νομίζω ότι καταφέραμε να παντρέψουμε το street με τη συμβατική ποιοτική γαστρονομική εμπειρία. Πρόκειται για μια σύμπραξη δυνάμεων με το “Estrella” που άφησε τη σφραγίδα της στα γευστικά δρώμενα της πόλης μέσα από την έλευση ξεχωριστών σεφ, πρεσβευτών της εκάστοτε κουζίνας». Καταλήγοντας η κυρία Μπινιάρη σημείωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι επειδή στον νέο κύκλο των brunch, είχαμε δίπλα μας την Αegean Airlines και αναμένουμε και έτερους συνοδοιπόρους στις νέες προσπάθειες που θα ξεκινήσουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...