299
Οι δύο γυναίκες μίλησαν για μια συγκινητική τελετή, η οποία αποτελεί, συγχρόνως, μία μεγάλη νίκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα | Μέσω Reuters

Γεγονός ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού γυναικών

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2024, 21:24
Οι δύο γυναίκες μίλησαν για μια συγκινητική τελετή, η οποία αποτελεί, συγχρόνως, μία μεγάλη νίκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα
|Μέσω Reuters

Γεγονός ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού γυναικών

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2024, 21:24

Ο πρώτος¹ γάμος ομόφυλου ζευγαριού γυναικών στην Ελλάδα είναι γεγονός. Η τελετή έγινε στο δημαρχείο της Αθήνας, παρουσία του δημάρχου της πόλης, Χάρη Δούκα.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, το ζευγάρι μπόρεσε να επισφράγισει τη σχέση του με τη γαμήλια τελετή το απόγευμα της Πέμπτης (7/3), όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η 37χρονη Δανάη Δεληγεώργη και η 43χρονη Αλεξία Μπεζίκη μίλησαν για μια υπέροχη και συγκινητική τελετή.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μίλησε κι εκείνος για «μια πολύ ωραία, συγκινητική στιγμή», ενώ πρόσθεσε: «Είναι χρεός μας να διασφαλίσουμε ότι κάθε πολίτης της Αθήνας έχει την ελευθερία και το δικαίωμα να ζει και να αγαπά όπως εκείνος επιλέγει».

Η είδηση μεταδόθηκε από το Reuters, κάμερα του οποίου βρέθηκε στο μέγαρο του δήμου Αθηναίων για την τελετή:

Η εμβληματική νομοθεσία που επέτρεψε το γεγονός, ανέφερε το Reuters, ήρθε μετά από δεκαετίες αγώνων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για την ισότητα στο γάμο «στην κοινωνικά συντηρητική χώρα, όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία ασκεί μεγάλη επιρροή».

Πρόκειται για «μια νίκη για όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι όλα τα άτομα πρέπει να αναγνωρίζονται για αυτό που επιλέγουν», δήλωσε το ζευγάρι.

Την επομένη του γάμου τους, και Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Δανάη και η Αλεξία παραχώρησαν αναλυτική συνέντευξη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ:

Στο δημαρχείο της Αθήνας τελέστηκε, επίσης την Πέμπτη, και ο πολιτικός γάμος του γνωστού συγγραφεία Αύγουστου Κορτώ με τον σύντροφό του, Τάσο Σαμουηλίδη.

Ο πρώτος γάμος ομοφύλων δυνάμει του νέου νόμου είχε λάβει χώρα, νωρίτερα τον Μάρτιο, στο δημαρχείο Νέας Σμύρνης.

¹ Είχαν προηγηθεί, το 2008, οι λεγόμενοι γάμοι της Τήλου, όταν ο δήμαρχος του νησιού, Αναστάσιος Αλιφέρης, είχε παντρέψει δύο ομόφυλα ζευγάρια. Οι γάμοι αυτοί είχαν ακυρωθεί δικαστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...