193
| patrisnews.gr

Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα στην Ηλεία: «Κάηκαν σπίτια»

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2024, 16:48
|patrisnews.gr

Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα στην Ηλεία: «Κάηκαν σπίτια»

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2024, 16:48

Τριπλός συναγερμός σήμανε την Παρασκευή στην Πυροσβεστική καθώς πυρκαγιές ξέσπασαν σε τρία μέτωπα. Συγκεκριμένα, σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής, η Ηλεία, λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε Γεράκι, Πανόπουλο και Μανωλάδα.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν  στην περιοχή, Γεράκι, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει δασική έκταση και που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη κάψει σπίτια.

«Το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Γεράκι είναι πολύ μεγάλο ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων», ανέφερε στην «Καθημερινή» ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «το μέτωπο της φωτιάς κινείται, λόγω του αέρα, προς την περιοχή Χάβαρι», με αποτέλεσμα «να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές».

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 18 οχήματα.

Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Την ίδια στιγμή, στην δεύτερη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Πανόπουλου, στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ενώ πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...