228
| IntimeNews

Επίθεση σε Βαρουφάκη: Συνελήφθη ο 19χρονος που είχε προσαχθεί

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2023, 16:48

Επίθεση σε Βαρουφάκη: Συνελήφθη ο 19χρονος που είχε προσαχθεί

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2023, 16:48

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη από την Κρατική Ασφάλεια, μετά από την έκδοση σχετικού εντάλματος, ένας 19χρονος για την επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο και γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, στις 10 Μαρτίου στα Εξάρχεια.

Ο 19χρονος είχε προσαχθεί νωρίτερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ωστόσο είχε λήξει το αυτόφωρο και αναμενόταν η απόφαση του εισαγγελέα για το εάν θα αφεθεί ελεύθερος ή θα κρατηθεί. Τελικώς συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης, από τους αξιωματικούς της υποδιεύθυνσης κρατικής ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Κατά πληροφορίες όλα τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Βαρουφάκη το βράδυ της Παρασκευής έχουν ταυτοποιηθεί, όμως το αυτόφωρο έχει λήξει και γι’ αυτό πλέον δεν συλλαμβάνονται αλλά προσάγονται με τον εισαγγελέα να αποφασίζει την ποινική τους μεταχείριση.

Ο κ. Βαρουφάκης πραγματοποίησε το πρωί την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια, με εμφανή τα χτυπήματα στο πρόσωπό του. Όπως είπε, η μύτη του είναι σπασμένη σε έξι σημεία, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του «Ευαγγελισμού».

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε, επανέλαβε όσα είχε γράψει και στο Twitter. «Eγώ ευτυχώς αναρρώνω, σε αντίθεση με τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών», είπε και τόνισε ότι δεν θέλει να εστιάσει στην προσωπική του περιπέτεια, αλλά στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...