297
Ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγούμενος στο δικαστήριο τον Μάιο | IntimeNews

Αποφυλάκιση υπό όρους πρότεινε η εισαγγελέας για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 17:45
Ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγούμενος στο δικαστήριο τον Μάιο
|IntimeNews

Αποφυλάκιση υπό όρους πρότεινε η εισαγγελέας για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 17:45

Αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη υπό όρους εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας προτείνει ο ηθοποιός να βρεθεί εκτός φυλακής με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Η συζήτηση για την παράταση ή μη της προφυλάκισης του καλλιτέχνη διεξάγεται απόντος από το δικαστήριο του κατηγορούμενου, ο οποίος εισήχθη τα ξημερώματα της Παρασκευής εσπευσμένα στο Νοσοκομείο της Νίκαιας με συμπτώματα που, σύμφωνα με την υπεράσπιση του, παραπέμπουν σε εγκεφαλικό.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, ο προφυλακισθείς με κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες.

Η εισαγγελέας τόνισε μεταξύ άλλων στη δίκη του ηθοποιού:

«Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος»

Κατά την εξέταση του θέματος της παράτασης ή μη της προσωρινής κράτησης, στο δικαστήριο κατέθεσε γιατρός που παρακολουθεί τον ηθοποιό ο οποίος τόνισε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει επιβαρυμένη υγεία εξαιτίας σακχαρώδους διαβήτη. «Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες που μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα. Πρακτικά αυτό που έπαθε σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του δεν αιματώθηκε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...