417
Η ειδική γραμματέας ασυνόδευτων ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη | SOOC

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Οι ΜΚΟ για τα ασυνόδευτα δεν συνάπτουν συμφωνίες στο σκοτάδι με ιδιώτες

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 10:37
Η ειδική γραμματέας ασυνόδευτων ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη
|SOOC

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Οι ΜΚΟ για τα ασυνόδευτα δεν συνάπτουν συμφωνίες στο σκοτάδι με ιδιώτες

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 10:37

Για δαιμονοποίηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) τις τελευταίες μέρες –κάτι που όπως είπε, είναι άδικο και συκοφαντικό– έκανε λόγο η ειδική γραμματέας ασυνόδευτων ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία σε δηλώσεις στο Μega επανέλαβε ότι στη Γραμματεία δεν είχε φθάσει κάποια καταγγελία για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Το κράτος και οι ΜΚΟ που έχουν τη φροντίδα των ασυνόδευτων ανηλίκων, τόνισε, δεν συνάπτουν συμφωνίες με ιδιώτες στο σκοτάδι.

«Δεν μπορώ να κάνω εικασίες, ούτε να κάνω έρευνα υποκαθιστώντας τη Δικαιοσύνη», δήλωσε η κυρία Αγαπηδάκη αναφορικά με τις καταγγελίες ότι ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή σκηνοθέτης προσέγγιζε ανήλικους πρόσφυγες με πρόσχημα τα μαθήματα θεάτρου.

Για τα περί εμπλοκής Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ή δομών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στην υπόθεση Λιγνάδη, η  Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση, ενώ η ίδια η ειδική γραμματέας κατέθεσε υπόμνημα (εδώ) με αίτημα τη διερεύνηση των εν λόγω πληροφοριών που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Σε συνέχεια της εντολής προκαταρκτικής εξέτασης, η ΜΚΟ Praksis εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι συνεργάστηκε με το Εργαστήριο του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο 2015-2017. «Σε όλες τις δραστηριότητες αυτές, όπως και σε κάθε άλλη εκπαιδευτική, ψυχαγωγική ή και αθλητική δραστηριότητα που συμμετέχουν παιδιά ή και μέλη άλλων ευάλωτων ομάδων -διαβεβαιώνεται μεταξύ άλλων- υπάρχει πάντα συνοδεία και εποπτεία από την οργάνωση με σκοπό την προστασία τους από οποιαδήποτε μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η ανακοίνωση της ΜΚΟ Praksis έχει αναλυτικά ως εξής:

«Με αφορμή τα δημοσιεύματα το τελευταίο χρονικό διάστημα στον τύπο που αναφέρονται σε οργανώσεις θέλουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης προγραμμάτων της PRAKSIS, έχουμε ως πρωταρχικό στόχο την ομαλή ένταξη όλων των ευάλωτων ομάδων στην Ελληνική κοινωνία. Για τον σκοπό αυτό, τα μέλη των εν λόγω ομάδων, συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και δημιουργικές δραστηριότητες, μία εκ των οποίων ήταν και η συμμετοχή παιδιών στα εργαστήρια δημιουργικού θεατρικού παιχνιδιού με την υποστήριξη του εργαστηρίου του Εθνικού Θεάτρου.

Η PRAKSIS, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της, συνεργάστηκε με το Εργαστήριο του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο 2015-2017, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά και τις οικογένειές τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Κοινωνική Κατοικία”, αλλά και στα παιδιά που φιλοξενούνταν στους Ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων να παρακολουθήσουν δωρεάν παραστάσεις και να συμμετέχουν στα εργαστήρια δημιουργικού θεατρικού παιχνιδιού στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Σε όλες τις δραστηριότητες αυτές, όπως και σε κάθε άλλη εκπαιδευτική, ψυχαγωγική ή και αθλητική δραστηριότητα που συμμετέχουν παιδιά ή και μέλη άλλων ευάλωτων ομάδων υπάρχει πάντα συνοδεία και εποπτεία από την οργάνωση με σκοπό την προστασία τους από οποιαδήποτε μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...