202
Εις βάρους του 29χρονου Τούρκου εκκρεμούσαν συνολικά 14 εντάλματα σύλληψης (φωτ. αρχείου) | Shutterstock

ΕΥΠ και ΜΙΤ ξετρύπωσαν τούρκο «νονό» στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2024, 17:06
Εις βάρους του 29χρονου Τούρκου εκκρεμούσαν συνολικά 14 εντάλματα σύλληψης (φωτ. αρχείου)
|Shutterstock

ΕΥΠ και ΜΙΤ ξετρύπωσαν τούρκο «νονό» στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2024, 17:06

Το κουβάρι μιας τουρκικής εγκληματικής οργάνωσης με διεθνή δράση ξετύλιξε η ΕΥΠ σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της γειτονικής χώρας, με τον αρχηγό της να συλλαμβάνεται από την ΕΛ.ΑΣ. στους Αμπελόκηπους.

Οπως έγραψε η «Καθημερινή», έλληνες αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 29χρονο Τούρκο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε πλήθος ενταλμάτων, καθώς φέρεται να είναι ο εγκέφαλος οργάνωσης με έδρα τα Αδανα και εμπλοκή σε υποθέσεις εμπορίου όπλων, ναρκωτικών και διακίνησης μεταναστών.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η ΕΛ.ΑΣ. –σε επιχείρηση στην οποία συμμετείχε και η ΕΥΠ– είχε συλλάβει δύο Τούρκους στην Κρήτη, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο φερόμενος αρχηγός της εν λόγω οργάνωσης βρισκόταν στην Ελλάδα. Επειτα από ανταλλαγή πληροφοριών της ΕΥΠ με την αντίστοιχη τουρκική υπηρεσία (ΜΙΤ), οι Αρχές της γείτονος εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης (Ερυθρά Αγγελία), δυνάμει του οποίου η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψή του στην περιοχή των Αμπελοκήπων την Παρασκευή.

Εις βάρους του 29χρονου Τούρκου εκκρεμούσαν συνολικά 14 εντάλματα σύλληψης, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπλα και ναρκωτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, είχε συλληφθεί και το 2023 για παράνομη είσοδο στη χώρα και είχε ακολουθήσει απόφαση απέλασης σε βάρος του.

Ο 29χρονος οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό ενώ ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσής του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...