4404
26 μηνύματα μέσω του 112 χρειάστηκε να στείλουν την Παρασκευή οι Αρχές (φωτ. αρχείου) | George Vitsaras / SOOC

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2024, 16:59
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/06/2024 00:01
26 μηνύματα μέσω του 112 χρειάστηκε να στείλουν την Παρασκευή οι Αρχές (φωτ. αρχείου)
|George Vitsaras / SOOC

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2024, 16:59
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/06/2024 00:01

Μάχες με επικίνδυνες πυρκαγιές σε ολόκληρη, σχεδόν, τη χώρα έδωσαν την Παρασκευή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς μόνο το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 64 πυρκαγιές, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ο πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, πραγματοποίησε έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα, τονίζοντας πως όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας βρέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού έχοντας να αντιμετωπίσουν «επικίνδυνες πυρκαγιές», όπως το έθεσε, «σε πολλές περιοχές της χώρας».

«Δίνουμε σκληρές μάχες για να τις αντιμετωπίσουμε και σε κάθε περίπτωση επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις» ανέφερε.

Το 112 απέστειλε δεκάδες μηνύματα είτε για την ενημέρωση των κατοίκων είτε για την απομάκρυνσή τους προς ασφαλή κατεύθυνση σε Μαύρο Λιθάρι Αττικής, Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Μαστραντώνη Αχαΐας, και Λυρκεία Αργολίδας. Ακολούθησε «μπαράζ» μηνυμάτων και σε άλλες περιοχές. Στη Κεφαλονιά, στο Αγρίνιο, στη Λειβαδιά, στη Θήβα, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, αλλά και σε αλλού, καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα, σημείωσε ο κ. Βαθρακογιάννης.

«Σε αρκετές περιπτώσεις, η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χιλιόμετρα την ώρα, γεγονός που δυσκολεύει την προσέγγιση των εναερίων μέσων και οι πιλότοι μας καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσεγγίσουν με ασφάλεια τα μέτωπα των πυρκαγιών» προσέθεσε.

Οι πιο επικίνδυνες πυρκαγιές που αντιμετώπισε η Πυροσβεστική, καθώς απείλησαν οικισμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις μπήκαν σε χωριά, ήταν στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, στο Μαστραντώνη Αχαΐας, στο Κρανίδι Αργολίδας και στο Αλποχώρι Ηλείας, μετέδωσε λίγο αργότερα η ΕΡΤ. Για όλες αυτές τις περιοχές δόθηκαν εντολές εκκένωσης για όσους οικισμούς κινδύνευσαν.

Λίγο μετά τις 21:00, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής επισήμανε πως τα πύρινα μέτωπα σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας τέθηκαν υπό έλεγχο. «Σε αυτές τις πυρκαγιές», συγκεκριμένα, «οι πυροσβέστες, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, αλλά και εθελοντές μας, έδωσαν σκληρές μάχες και αντιμετωπίζουν μόνον διάσπαρτες εστίες» είπε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, δύσκολη παρέμενε η εικόνα της πυρκαγιάς στην Αχαΐα η οποία επεκτάθηκε στην Ηλεία. Η φωτιά αυτή «έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και όλες οι δυνάμεις καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσουν» ανέφερε ο πύραρχος, συμπληρώνοντας πως στο συγκεκριμένο μέτωπο επιχείρησαν 120 πυροσβέστες με περισσότερα από 40 οχήματα και 19 εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Χανάκια Ηλείας ήταν «ανεξέλεγκτη» το απόγευμα, σύμφωνα και με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση.


Διαβάστε παρακάτω όσα συνέβησαν την Παρασκευή στα πύρινα μέτωπα

23:59 Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα. Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στον Μαστραντώνη Αχαΐας έχει αναπτύξει μεγάλο μέτωπο και μεγάλη δυναμική και έχει επεκταθεί στην περιφερειακή Ενότητα της Ηλείας. Πρόκειται σύμφωνα με την Πυροσβεστική για δύσβατο σημείο σε δασικό κομμάτι με διάσπαρτους μικρούς οικισμούς. Όλο το βράδυ οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας μαζί με μηχανήματα έργου και υδροφόρες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και οι εθελοντές θα είναι επί ποδός καταβάλλοντας προσπάθειες προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά. Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 43 οχήματα και περιοδικά μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν συνολικά 19 εναέρια μέσα.

23:08 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξεκίνησε από την Αχαΐα και καίει πλέον και περιοχές της ορεινής Ηλείας. Παρά το γεγονός ότι έχουν υποχωρήσει οι άνεμοι που έπνεαν νωρίτερα το μέτωπο της φωτιάς που εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα δεν έχει καταστεί δυνατόν να ελεγχθεί.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες καθώς 120 πυροσβέστες με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών ενισχύουν και τμήματα εθελοντών ενώ από την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν διατεθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και υδροφόρες.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ερυμάνθου Αχαΐας Θεόδωρος Μπαρής έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη νύχτα. «Παρά το γεγονός ότι έχουν υποχωρήσει οι άνεμοι υπάρχουν παντού διάσπαρτες εστίες που με την παραμικρή ενίσχυση των ανέμων αναζωπυρώνονται» σημείωσε.

Αναφορικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «οι πληροφορίες που έχω είναι ότι έχουν καεί σπίτια και αποθήκες, ενώ υπάρχουν και μεγάλες απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο. Ωστόσο την έκταση των καταστροφών θα την δούμε το πρωί και πάντως μετά την κατάσβεση της φωτιάς».

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα, η σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου που πραγματοποιήθηκε στο Σιμόπουλο με την συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, του υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Νίκου Ρουμελιώτη, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Τσαπικούνη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων. Στην συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν ώστε η μεγάλη πυρκαγιά να μην περάσει προς Σιμόπουλο ή Εφύρα.

Καλύτερη εικόνα εμφανίζει η φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή του Αλποχωρίου όπου εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργές εστίες. Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και 19 οχήματα.

Στο μεταξύ αστυνομικός που μετείχε στα μέτρα τάξης λόγω των πυρκαγιών στην Ηλεία , αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου, όπου οι γιατροί αποφάσισαν την νοσηλεία του στην μονάδα εμφραγμάτων.

21:44 Στο νοσοκομείο του Πύργου μεταφέρθηκε πυροσβέστης που μετείχε στη κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ηλεία. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πυροσβέστης εκτέθηκε στις φλόγες και οι συνάδελφοί του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Δέχθηκε από τους γιατρούς τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε χωρίς να χρήζει νοσηλείας.

Υπενθυμίζεται ότι τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας είναι σε πλήρη ετοιμότητα μετά από σχετική απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού στο Σιμόπουλο Ηλείας, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου και του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Νίκου Ρουμελιώτη.

❗21:23 Σε νέα έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές προχώρησε το βράδυ ο εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Αυτή την ώρα είναι πολύ βελτιωμένη η εικόνα στις επικίνδυνες πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν ταχύτατα, με ανέμους που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα και επεκτάθηκαν σε οικισμούς, σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας. Σε αυτές τις πυρκαγιές οι πυροσβέστες, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, αλλά και εθελοντές μας, έδωσαν σκληρές μάχες και αντιμετωπίζουν μόνον διάσπαρτες εστίες» έκανε γνωστό ο πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης.

«26 μηνύματα έχουν αποσταλεί από το 112 εκ των οποίων τα 13 από αυτά για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας. Με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή κατεύθυνση. Η συγκεκριμένη πυρκαγιά από την Αχαΐα επεκτάθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα της Ηλείας. Εχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και όλες οι δυνάμεις καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσουν.

»Επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και περιοδικά μέχρι το τελευταίο φως θα επιχειρούν συνολικά 19 εναέρια μέσα. Μεγάλη είναι η συνδρομή που παρέχουν εθελοντές αλλά και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της περιφέρεις Δυτικής Ελλάδας» προσέθεσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπενθύμισε, εξάλλου, και για το Σάββατο «προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο». Κατά συνέπεια «σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει, αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται και για αύριο».

«Τονίζουμε ότι η επικινδυνότητα που δημιουργούν οι πυρκαγιές επιβάλλουν την προσοχή όλων. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούνται οι υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών» κατέληξε ο κ. Βαθρακογιάννης.

20:26 Ενα ακόμη μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοικούν ή βρίσκονται στις περιοχές, Αντωνέικα και Λάτα να κινηθούν προς την περιοχή της Αμαλιάδας, μέσω Σιμόπουλου, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

20:11 Σε κέντρα φιλοξενίας θα διαμείνουν όσοι από τους κατοίκους των περιοχών που απομακρύνθηκαν λόγω της πυρκαγιάς στην Ηλεία.

Συγκεκριμένα με απόφαση του δημάρχου Πύργου Στάθη Καννή δόθηκε εντολή προληπτικής απομάκρυνσης του πληθυσμού που βρίσκονται στους οικισμούς Αλεποχωρίου, Χανακίων, Σκουροχωρίου, Μυρτιάς, Αγίου Ηλία και Σκαφιδιάς προς Πύργο, για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτές από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.

Ο Δήμος ενημερώνει τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών ότι λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή και στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό αναβάλλεται κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση του Δήμου Πύργου.

20:07 Εκκενώνονται οι περιοχές Μαζαράκι Αχαΐας, Πρόδρομο Ηλείας, Σιμόπουλο Ηλείας, Σκλίβα Ηλείας, Βουλιαγμένη Ηλείας και Καλό Παιδί Ηλείας λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι των παραπάνω οικισμών ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να απομακρυνθούν από αυτούς και να κατευθυνθούν προς Πύργο. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαζαράκι, Πρόδρομος, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Βουλιαγμένη, Καλό Παιδί και Λαγανάς απομακρυνθείτε προς Πύργο».

20:07 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου, που είχε διακοπεί νωρίτερα, από το ύψος της κοινότητας Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας, Δουνέικα λόγω της πυρκαγιάς, που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή Αλποχώρι.

19:45 Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Σκαφιδιά Ηλείας και Αγιος Ηλίας Ηλείας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Πύργο. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σκαφιδιά και Αγιος Ηλίας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

19:39 Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Πετραίικα Αχαΐας, Απιδούλα Ηλείας και Μαζαράκι Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Σιμόπουλο Ηλείας. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Aν βρίσκεστε στις περιοχές Πετραίικα Απιδούλα και Μαζαράκι απομακρυνθείτε προς Σιμόπουλο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

19:34 Εκκενώνονται οι περιοχές Βάλμη Ηλείας και Μασουραίικα Αχαΐας λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από τις παραπάνω περιοχές και να κατευθυνθούν προς Σιμόπουλο Ηλείας. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Βάλμη και Μασουραίικα απομακρυνθείτε προς Σιμόπουλο Ηλείας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

19:32 Μάχες με δύσκολες και επικίνδυνες πυρκαγιές δίνουν σε όλη τη χώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις τελευταίες ώρες. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι πιο δύσκολες φωτιές είναι αυτές σε Μαστραντώνη Αχαΐας, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας. Ειδικότερα η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας κινείται πλέον στα διοικητικά όρια με την περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 38 οχήματα κι από αέρος 3 αεροσκάφη κι 1 ελικόπτερο.

Επιπλέον στην πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 15.25 στο Κρανίδι Αργολίδας επιχειρούν 48 πυροσβέστες 21 οχήματα κι από αέρος 6 ελικόπτερα. Τέλος στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Αλποχώρι Ηλείας γύρω στις 17.00 επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 19 οχήματα κι από αέρος 8 αεροσκάφη κι 3 ελικόπτερα.

Συνολικά σύμφωνα με την Πυροσβεστική το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 18.

19:26 Χωρίς τις αισθήσεις μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου, 55χρονος από το χωριό Μυρτιά που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αισθάνθηκε αδιαθεσία, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε από την περιοχή της πυρκαγιάς στο Νοσοκομείο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο άνδρας κατέληξε.

Στο μεταξύ, με εντολή της 6ης ΥΠΕ τέθηκαν σε επιφυλακή, ανεξαρτήτως των εφημεριών, τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Χανάκια Ηλείας βρίσκεται σε πλήρης εξέλιξη με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση να χαρακτηρίζει τη φωτιά «ανεξέλεγκτη» σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Κοροβέσης σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στο Αλποχώρι και σημείωσε ότι «η μεγάλη ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η φωτιά με κατεύθυνση την παραλία του Αγίου Ηλία καθώς στην περιοχή υπάρχει πυκνό δάσος αλλά και πολλές κατοικίες».

Νωρίτερα εκδόθηκε και νέο μήνυμα από το 112 προς του κατοίκους της Σκαφιδιάς και του Αγίου Ηλία ώστε να απομακρυνθούν προς Πύργο.

18:45 Εκκενώνονται οι περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα, όσοι βρίσκονται στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας καλούνται να απομακρυνθούν προς Πύργο και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

18:36 Η προσωρινή βλάβη που υπέστη, νωρίτερα, η υπηρεσία Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112 αποκαταστάθηκε, ανέφερε σε σχετική ενημέρωσή του το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Το διάστημα υπολειτουργίας του 112 οι οδηγίες των Αρχών κοινοποιούνταν μέσω των ΜΜΕ.

18:27 Σε διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προχώρησε η Αστυνομία, στη νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου από το ύψος της κοινότητας, Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας Δουνέικα, λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή, Αλποχώρι.

18:10 Εκκενώνονται οι περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών καλούνται να απομακρυνθούν από τους οικισμούς και να κατευθυνθούν προς Πύργο.

Ειδικότερα ανακοίνωση αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

18:05 Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Πόρτες Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Βελίτσες.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Βελίτσες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

18:03 Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγο κοντά στο Αλποχώρι Ηλείας. Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία καίει κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 30 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και εννέα οχήματα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

17:45 Μηνύματα του 112 εστάλησαν σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάτα.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Λάτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

17:28 Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της περιοχής Πετροθάλασσα Αργολίδας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Ερμιόνη.

17:27 Πυρκαγιά σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Αμφιθέα Λάρισας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις με τουλάχιστον δώδεκα οχήματα, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επίσης, ενεργοποιήθηκε το 112, καλώντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα.

17:25 Μπαράζ μηνυμάτων μέσω του 112 εστάλησαν πριν λίγο προς κατοίκους οικισμών που είναι κοντά στην πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας.

Νωρίτερα, εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς κατοίκους της περιοχής Πανουσάικα Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Σταυροδρόμι.

Επιπλέον οι κάτοικοι των οικισμών Κατσουπριναίικα και Πανταζαίικα Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Κάλφα.

Ακόμη μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και όσοι βρίσκονται στην περιοχή Γάλαρο Αχαϊας ώστε να απομακρυνθούν προς Πόρτες.

17:22 Επίγειες και εναέριες δυνάμεις απ΄ όλη την Κεντρική Ελλάδα δίνουν τη μάχη σε 4 σημεία για να ελέγξουν τις φωτιές που ξέσπασαν μετά το μεσημέρι.

Στη Θήβα τα δύο μέτωπα περιορίστηκαν και οι πυροσβέστες προσπαθούν να τα ελέγξουν.

Στον Άγιο Σπυρίδωνα Βοιωτίας πρόλαβαν τα χειρότερα σταματώντας τις φλόγες σε αγροτική περιοχή.

Στο Γουλέμι της Φθιώτιδας παρά τους ισχυρούς ανέμους, οι πυροσβεστικές δυνάμεις από εδάφους και αέρος προσπαθούν να κόψουν την πορεία στης φωτιάς προς τη θαμνώδη έκταση ενώ αγρότες της περιοχής με αγροτικά μηχανήματα κάνουν ζώνες μέσα στα χωράφια.

Στην περιοχή της Παναγίας Πούντα στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια ένα σκαπτικό μηχάνημα κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί έπεσε σε γκρεμό και πήρε φωτιά. Ο χειριστής του είναι καλά στη υγεία του και έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου για τις πρώτες βοήθειες.

Η φωτιά όμως επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε δύσβατη περιοχή και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να την περιορίσουν με την βοήθεια και ενός ελικοπτέρου που βρίσκονταν στη Θήβα και συνέχισε για τη φωτιά στην Εύβοια.

16:35 Πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας, Νεοχώρι Μεσσηνίας και Κρανίδι Αργολίδας ξέσπασαν λίγο μετά τις 15:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 15:25 στο Κρανίδι Αργολίδας πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις ενώ κοντά βρίσκονται σπίτια και στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους ώστε να απομακρυνθούν από το ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Επιπλέον πυρκαγιά ξέσπασε στις 15:05 σε αγροτοδασική έκταση στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση γύρω στις 15:05 στο Νεοχώρι Μεσσηνίας. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 6 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

16:27 Σε έκτακτα μέτρα προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν. Η δημοτική Αρχή εφαρμόζοντας τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται σε καταστάσεις συναγερμού, όπως αυτή σήμερα στην Αττική, ανακοίνωσε ότι:

Ο Εθνικός Κήπος και το πάρκο του ‘Αλσους Χωροφυλακής έκλεισαν για λόγους ασφαλείας, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και θα παραμείνουν κλειστά έως το πέρας του ωραρίου λειτουργίας τους. Επίσης, έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στον Λυκαβηττό, με περιπολίες και ετοιμότητα από συνεργεία του δήμου.

Ακόμη, ο δήμος έχει αναπτύξει περιπολίες από ομάδες προσωπικού του σε 24ωρη βάση σε όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου (Φιλοπάππου, Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια, Ιλίσια κ.α.). Υδροφόρες βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Η Δημοτική Αστυνομία έχει τεθεί σε επιφυλακή και drones ελέγχουν μεγάλους χώρους.

Από τον Δήμο Αθηναίων έγινε έκκληση προς τους πολίτες και τους φορείς να είναι πολύ προσεκτικοί και σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου αντιληφθούν να επικοινωνούν με το 1595 ή το 2105287800, τα οποία είναι σε 24ωρη λειτουργία.

16:20 Μάχες με επικίνδυνες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

«Σε κατάσταση συναγερμού είναι σήμερα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με επικίνδυνες πυρκαγιές να είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. Μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές. Δίνουμε σκληρές μάχες για να τις αντιμετωπίσουμε και σε κάθε περίπτωση επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, παρά τις αντίξοες συνθήκες η πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι Αττικής ελέγχθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε δύο ώρες από την εκδήλωσή της, ενώ έχει ελεγχθεί και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Δροσοπηγή Κορινθίας.

«Σε αρκετές περιπτώσεις η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χιλιόμετρα την ώρα, γεγονός που δυσκολεύει την προσέγγιση των εναερίων μέσων και οι πιλότοι μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσεγγίσουν με ασφάλεια τα πύρινα μέτωπα», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι το 112 απέστειλε 11 μηνύματα είτε για την ενημέρωση των κατοίκων είτε για την απομάκρυνσή τους προς ασφαλή κατεύθυνση σε Μαύρο Λιθάρι Αττικής, Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Μαστραντώνη Αχαΐας και Λυρκεία Αργολίδας και προσέθεσε ότι στην Κεφαλονιά, στο Αγρίνιο, στη Λιβαδειά, στη Θήβα, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, αλλά και σε άλλες περιοχές, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα.

«Διανύουμε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες. Γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή σε όλους. Αν δείτε καπνό ή φλόγες, καλέστε μας στο τηλέφωνο 199 ή στο 112. Καλέστε μας αμέσως.

Μην υποθέσετε ότι έχει καλέσει κάποιος άλλος πριν. Στη συνέχεια απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και διευκολύνετε την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων», σημείωσε.

16:15 Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Σκούρα και Καρδάση Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Καρπέτα λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σκούρα και Καρδάση Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Καρπέτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

16:06 Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, η οποία είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Μαύρο Λιθάρι.

15:53 Σε εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται οι δύο μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε Αρκαδία και Αργολίδα.

Σοβαρότερη είναι η κατάσταση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Χρήστο Λαμπρόπουλο στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι η «φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Χορέμη, όπου έχει προκαλέσει ζημιές σε κτίσματα και κινείται κοντά στα χωριά Χρούσα και Απιδίτσα».

Την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρία πεζοπόρα τμήματα, 16 οχήματα 6 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στην περιοχή Δούκα Βρύση, στην Αργολίδα, ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι προς το παρόν δεν απειλείται ο οικισμός. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 54 πυροσβέστες, με τρία πεζοπόρα τμήματα και 16 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Στην πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης και στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 27 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Νωρίτερα εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωρία Αγία Βαρβάρα προς Κάλφα και Ράχη προς Σκούρα.

15:50 Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες στη Θήβα για να κρατήσουν τις φλόγες και να μην περάσουν τον δρόμο Θηβών-Χαλκίδας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι αλλά η φωτιά είναι μακριά από δασική περιοχή. Ήδη όμως έχουν πάθει ζημιές αποθήκες θερμοκήπια και άλλες εγκαταστάσεις.

Ακόμα πριν από λίγο ξέσπασε πυρκαγιά στον ‘Αγιο Σπυρίδωνα Λιβαδειάς αλλά και στο Γουλέμι της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα. Η φωτιά στον ‘Αγιο Σπυρίδωνα Λιβαδειάς είναι σε καλαμιές και ήδη έχουν φτάσει τα πυροσβεστικά και υδροφόρες των ΟΤΑ και προσπαθούν να σταματήσουν τις φλόγες.

Η φωτιά στο Γουλέμι είναι επίσης σε καλαμιές κοντά στα σπίτια του χωριού και έχει αναπτύξει μέτωπο και κατευθύνεται προς δασική περιοχή. Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική που βρίσκονταν κοντά στο σημείο καθώς 2 ώρες πριν χρειάστηκε να επέμβουν δυνάμεις της και να σβήσουν άλλη φωτιά που έκαψε 10 στρέμματα περίπου αγροδασικής έκτασης κοντά στο Μεγαπλάτανο της Αταλάντης.

15:23 Δυο φωτιές είναι σε εξέλιξη σε αγροτικές περιοχές της Θήβας. Οι πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών, καίνε ξερά χόρτα ωστόσο αν επεκταθούν υπάρχει κίνδυνος για επιχειρήσεις και εργοστάσια που λειτουργούν στο σημείο.

Ειδικότερα, μία από αυτές ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας καίγοντας χαμηλή βλάστηση, ενώ οι φλόγες απείλησαν να μπουν σε επιχείρηση κουφωμάτων αλουμινίου.

Επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται και στα δύο σημεία ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν μηχανήματά και υδροφόρες των ΟΤΑ.

14:59 Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην Δροσοπηγή Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:50 και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα κι από αέρος 3 αεροσκάφη.

14:55 Λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη περιοχή Μαύρο Λιθάρι η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Ηλέκτρας έως το ύψος της οδού Μίνωος.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.

14:45  Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Μαστραντώνη Τριταίας, στην Αχαΐα όπου νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα από το 112 που καλούσε του κατοίκους να παραμείνουν σε επιφυλακή στην περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσουν τον οικισμό.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 72 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

14:32 Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Γλυφάδα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή Σαρωνίδα Αττικής. Αν βρίσκεστε στις περιοχή Μαύρο Λιθάρι, απομακρυνθείτε προς Γλυφάδα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

14:30 Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στο Μαύρο Λιθάρι. Πριν λίγο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Σαρωνίδας στην Αττική καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή Σαρωνίδα Αττικής. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει εκδηλωθεί κοντά σε σπίτια και στο σημείο επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 9 οχήματα και ένα ελικόπτερο ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

14:15 Ενας 67χρονος συνελήφθη για τη φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη σε περιοχή ανατολικά του οικισμού Λίμνη του δήμου Βόλβης. Η φωτιά φαίνεται πως εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών με θεριζοαλωνιστική μηχανή, ενώ επεκτάθηκε σε δασική περιοχή καίγοντας πουρνάρια και πεύκα σε μία έκταση 1.200 στρεμμάτων (περισσότερα εδώ).

Από την φωτιά στην ορεινή Αργολίδα / (INTIMENEWS/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ)

13:45 Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στις πυρκαγιές της Μεγαλόπολης Αρκαδίας και της Λύρκειας Αργολίδας. Παράλληλα, νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο Αργολίδας, καλώντας τους να απομακρυνθούν από αυτούς και να κατευθυνθούν προς Λύρκεια. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Λύρκεια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σχετικά με την πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, ξεκίνησε κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Αναφορικά με την πυρκαγιά στην Λύρκεια Αργολίδας, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λύρκειο όρος που βρίσκεται πάνω από τον οικισμό. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και από αέρος 1 αεροσκάφος και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

13:18 Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Δούκα Βρύση Αργολίδας καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δούκα Βρύση Αργολίδας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

12:54 Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Απιδίτσα και Χρούσα Αρκαδίας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς Μεγαλόπολη λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: « Αν βρίσκεστε στις περιοχές Απιδίτσα και Χρούσα Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Μεγαλόπολη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

12:52 Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην Λυρκεία Αργολίδος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.58 βόρεια της περιοχής Λυρκεία και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα και από αέρος 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ

12:38 Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 10.52 σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο ορυχείο της Μεγαλόπολης Αρκαδίας ενώ κοντά βρίσκεται και ο οικισμός Χωρέμη Αρκαδίας.

Για το λόγο αυτό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Χωρέμη προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βελιγοστή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...