312
Σειρά στρατοπέδων επισκέπτεται ο Νίκος Χαρδαλιάς από την Κυριακή έως την Τετάρτη (φωτογραφία αρχείου) | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ/STR

Ελεγχοι Χαρδαλιά σε στρατόπεδα για την πυρασφάλεια

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2023, 13:35
Σειρά στρατοπέδων επισκέπτεται ο Νίκος Χαρδαλιάς από την Κυριακή έως την Τετάρτη (φωτογραφία αρχείου)
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ/STR

Ελεγχοι Χαρδαλιά σε στρατόπεδα για την πυρασφάλεια

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2023, 13:35

Από την Κυριακή και για τέσσερις συνολικά ημέρες, ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Δένδια, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέπτεται στρατιωτικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την επιθεώρηση των μέτρων πυρασφαλείας τους μετά την καταστροφή στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο.

«Ως πολιτική ηγεσία θέλουμε να εγγυηθούμε τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του προσωπικού μας και του υλικού μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας. «Είμαστε σήμερα μαζί με τους επιτελάρχες, ώστε να επικαιροποιήσουμε τα σχέδια ασφαλείας και πυρασφάλειας», πρόσθεσε.

Οι συγκεκριμένες έκτακτες επιθεωρήσεις και αξιολογήσεις μέτρων ασφαλείας και πυρασφάλειας αποθηκών και χώρων φύλαξης πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και καυσίμων σε σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την ελληνική επικράτεια, θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη.

Θα πραγματοποιηθούν επιτόπιοι έλεγχοι σε κρίσιμους και ζωτικής σημασίας βασικούς χώρους φύλαξης πυρομαχικών και καυσίμων, ενώ θα διεξαχθούν και έκτακτες ασκήσεις πυρασφάλειας.

Την Κυριακή, ο κ. Χαρδαλιάς θα βρισκόταν στην 389 Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών στην Ξυλαγανή Κομοτηνής, στην 873 Αποθήκη Καυσίμων στη Θεσσαλονίκη, στην 110 Πτέρυγας Μάχης και στην 1η Διοίκηση Αγωγού Καυσίμων, στη Λάρισα.

Για τη Δευτέρα, είναι προγραμματισμένοι έλεγχοι στον 8ο Λόχο Αποθηκών Πυρομαχικών στο Πετσάλι Ιωαννίνων, στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα και στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Αραξο.

Οι έκτακτες επιθεωρήσεις και αξιολογήσεις μέτρων ασφαλείας και πυρασφάλειας, θα συνεχιστούν την Τρίτη, αρχικά με την 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά.

Εκεί, εκτός από τους ελέγχους, ο κ. Χαρδαλιάς θα παρακολουθήσει και μικρής κλίμακας άσκηση στο πεδίο εκπαίδευσης πυροσβεστών.

Ακολούθως, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας θα μεταβεί στον λόχο Εφοδιασμού και Μεταφορών του 5ου Τάγματος Υποστήριξης, στο Ναύσταθμο Κρήτης στην Σούδα.

Τέλος, την Τετάρτη, ο κ. Χαρδαλιάς θα βρεθεί στην 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα, όπου εκτός των άλλων θα παρακολουθήσει άσκηση δοκιμής σχεδίου πυρασφάλειας και αντιμετώπισης Μείζονος Συμβάντος.

Με αυτό τον τρόπο θα ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες επισκέψεις που αποτελούν την αρχή από σειρά επισκέψεων και ελέγχων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...