271
O 37χρονος πατέρας πριν περάσει το κατώφλι του ανακριτή | ΥοuΤube

Ελεύθερος ο πατέρας του μωρού στην Αρτα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2023, 13:03
O 37χρονος πατέρας πριν περάσει το κατώφλι του ανακριτή
|ΥοuΤube

Ελεύθερος ο πατέρας του μωρού στην Αρτα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2023, 13:03

Ελεύθερος, με μόνο περιοριστικό όρο αυτόν της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο 37χρονος πατέρας μετά την απολογία του για τον θάνατο της μόλις 5,5 μηνών θυγατέρας του στην Αρτα.

«Η δίωξη που αρχικά τού ασκήθηκε ήταν ορθή με τα στοιχεία που είχαν ανακρίτρια και εισαγγελέας. Ελπίζω ότι η κατηγορία θα μεταβληθεί σε ανθρωποκτονία από αμέλεια», δήλωσε ο δικηγόρος του μετά την απόφαση για την ποινική μεταχείριση του 37χρονου.

«Ο άνθρωπος έχασε την επίγνωση της υπάρξεως του παιδιού του. Επειδή ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος από τους πόνους του μωρού που έβγαζε δόντια και είχε κολικούς, η γυναίκα του είχε ατύχημα και φοβόταν να πάει το παιδί στον παιδικό και έτσι το πήγε αυτός. Σταμάτησε να πάρει έναν καφέ με το παιδί στο πίσω κάθισμα. Εκείνη την ώρα σταμάτησε το μυαλό του», εξήγησε. «Πήγε στη Λευκάδα εκτέλεσε το έργο του, όταν πήγε η γυναίκα του να πάρει το παιδί, αντιλήφθηκε ότι δεν είχε αφήσει το παιδί. Ετρεξαν και οι δύο εκεί και καταλαβαίνετε ότι κανείς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση αυτή».

Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο του 37χρονου πατέρα, η γυναίκα του «είναι στο πλευρό του».

«Συναντήθηκαν και οι δύο, με την υποστήριξη του Νοσοκομείου. Το Νοσοκομείο Αρτας ήταν δίπλα του και σε αυτόν και στη γυναίκα του, όπως δίπλα ήταν και το προσωπικό της Αστυνομίας, που φύλαξε τους ανθρώπους αυτούς, αλλά και εσείς (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) που θεωρώ, ότι είδατε το θέμα με περίσκεψη», δήλωσε ο συνήγορος.

Η κηδεία του βρέφους είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι του Σαββάτου στο χωριό Περδικορράχη της Αρτας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το όνομα που θα δοθεί στο παιδί είναι Λυδία – Ελένη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...