288
Ο αποφυλακισθείς Νίκος Σειραγάκης σε στιγμιότυπο από παλαιότερη μεταγωγή του | ΥοuΤube

Ελεύθερος ο παιδεραστής Σειραγάκης – είχε ασελγήσει σε 36 παιδιά

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2023, 10:21
Ο αποφυλακισθείς Νίκος Σειραγάκης σε στιγμιότυπο από παλαιότερη μεταγωγή του
|ΥοuΤube

Ελεύθερος ο παιδεραστής Σειραγάκης – είχε ασελγήσει σε 36 παιδιά

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2023, 10:21

Προπονητής μπάσκετ, o 59χρονος (σήμερα) παιδεραστής του Ρεθύμνου, Νίκος Σειραγάκης, είχε καταδικαστεί τελεσίδικα σε κάθειρξη 401 ετών, με εκτιτέα τα 25 χρόνια, για 36 περιπτώσεις ασέλγειας εις βάρος ανηλίκων. Είχε αποφυλακιστεί (εδώ) υπό όρους στις 22 Απριλίου 2020 έχοντας εκτίσει στη φυλακή μόλις οκτώ χρόνια και πέντε μήνες – απόφαση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, αλλά και την παρέμβαση (εδώ) του τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Το βούλευμα της αποφυλάκισής του επανεξετάστηκε και εν τέλει προέκυψε πως είχε παραβιάσει τους όρους της απόλυσής του. Συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης.

Τρία χρόνια μετά, ο Σειραγάκης είναι και πάλι ελεύθερος αφού υπέβαλε (και έγινε δεκτό) αίτημα αποφυλάκισης στο Συμβούλιο του σωφρονιστικού καταστήματος Τρίπολης, όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια.

Ο προπονητής που είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο σπίτι του, τον Δεκέμβριο του 2011, για ασελγείς πράξεις εις βάρος τριών ανηλίκων, αποφυλακίστηκε υπό τους όρους να μη διαμένει και να μην επισκέπτεται την Κρήτη, να δίνει το «παρών» δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί, να μη συναναστρέφεται με ανήλικους χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια και να πηγαίνει για συνεδρία με ψυχίατρο μία φορά τον μήνα.

Ο Σειραγάκης «δεν έχει σωφρονιστεί» και εξακολουθεί να αποτελεί «δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας», δήλωσε στο ΚΡΗΤΗ TV ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Βαγγέλης Μουνδριανάκης, με αφορμή την είδηση της αποφυλάκισης του παιδεραστή του Ρεθύμνου.

«Ο Σειραγάκης παρέμενε θρασύτατος και αμετανόητος μέχρι τέλους. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια», υπογράμμισε και «η αποφυλάκιση αυτή αντιβαίνει ευθέως προς το κοινό περί δικαίου αίσθημα», αν και όπως είπε, «η Δικαιοσύνη ως θεσμός εκτέλεσε το καθήκον της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...