317
Στιγμιότυπο από τη δήλωση εκπροσώπου τύπου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα στη Λάρισα | ΕΛ.ΑΣ

Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα 20χρονο μέχρι την ιατροδικαστική εξέταση

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2023, 17:01
Στιγμιότυπο από τη δήλωση εκπροσώπου τύπου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα στη Λάρισα
|ΕΛ.ΑΣ

Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα 20χρονο μέχρι την ιατροδικαστική εξέταση

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2023, 17:01

Ελεύθερος αφέθηκε την Κυριακή ο αστυνομικός ο οποίος κάτω από συνθήκες που διερευνώνται πυροβόλησε το Σάββατο θανάσιμα τον 20χρονο Σύρο μετά από καταδίωξη στη Λάρισα. Δεν του απαγγέλθηκε κατηγορία καθώς εκκρεμεί η ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ο 45χρονος ανθυπαστυνόμος παρέμεινε για δέκα λεπτά στο γραφείο του. Κατά την απολογία του δήλωσε συντετριμμένος και υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 20χρονο. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, σκόνταψε σε εμπόδιο που υπήρχε στο σημείο κι έτσι το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα βρήκε τον 20χρονο. Το θύμα είχε καταδικαστεί για διακίνηση μεταναστών και είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα.

Οπως δήλωσε ο δικηγόρος του, ο 45χρονος αστυνομικός εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για το γεγονός.

Στο πλευρό του αστυνομικού βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι συνάδελφοι του που δήλωσαν κι εκείνοι συντετριμμένοι από την απωλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

Το χρονικό

Ο 20χρονος Σύρος σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από την Αθήνα με ένα κλεμμένο λευκό αγροτικό αυτοκίνητο το Σάββατο. Το κλεμμένο Nissan Navara εντοπίστηκε στις 11:40 το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Κιλελέρ να κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Αστυνομικοί στον Βόλο του έκαναν σήμα να σταματήσει. Αγνόησε τα σήματα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη που διήρκεσε πάνω από 50 λεπτά.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο μετά από μια «τρελή» καταδίωξη, κατέληξε στην αυλή σπιτιού στο Μοσχοχώρι Λάρισας. Ο 20χρονος σύρος οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και άρχισε να τρέχει με τους αστυνομικούς να τον κυνηγούν, ανάμεσα σε οικόπεδα.

«Ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δηλογλίδου.

Οπως είπε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γ. Καλλιακμάνης, ο 45χρονος αστυνομικός σκόνταψε κατά την διάρκεια της καταδίωξης και το όπλο του εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 20χρονο Σύρο.

Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ πλην όμως, παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, ο 20χρονος κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...