169
Στιγμή από το EuroPride 2024 του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη | Thanasis Kalliakoudas / SOOC

Ελεύθερος ο 34χρονος για το δημόσιο κάλεσμα κατά του EuroPride 2024 – Στο πλευρό του ο Νατσιός της Νίκης

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2024, 15:32
Στιγμή από το EuroPride 2024 του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη
| Thanasis Kalliakoudas / SOOC

Ελεύθερος ο 34χρονος για το δημόσιο κάλεσμα κατά του EuroPride 2024 – Στο πλευρό του ο Νατσιός της Νίκης

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2024, 15:32

Ελεύθερος αφέθηκε ο 34χρονος που συνελήφθη προ ημερών και κρατείτο επειδή καλούσε, μέσω συνέντευξής του (εδώ) σε ραδιοφωνικό σταθμό, τον κόσμο να συμμετάσχει σε διαδήλωση κατά του EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη, παρά τη σχετική απαγόρευση τέτοιου είδους διαδηλώσεων  από την Αστυνομία.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε την εκδίκηση της υπόθεσης για τον Ιανουάριο του 2025, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο της συνηγόρου υπεράσπισης, και παράλληλα ήρε την κράτησή του.

Στα δικαστήρια  βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκη, Δημήτρης Νατσιός, ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος και υποστηρικτές του κοινοβουλευτικού κόμματος προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον 34χρονο.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί την προηγούμενη Πέμπτη και την επόμενη μέρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για διέγερση σε ανυπακοή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, καθως επίσης και για απείθεια αφού αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε για τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να παραμείνει υπό κράτηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...