287
|

«Ελεύθεροι» και στις κόκκινες περιοχές οι εμβολιασμένοι – Τι αποφάσισε η Επιτροπή

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 6 Οκτωβρίου 2021, 14:28

«Ελεύθεροι» και στις κόκκινες περιοχές οι εμβολιασμένοι – Τι αποφάσισε η Επιτροπή

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 6 Οκτωβρίου 2021, 14:28

Τέλος στα lockdown και στους περιορισμούς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής τού τόπου βάζει η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, και με γνώμονα την προστασία των πολιτών, αλλά και στόχο την αύξηση των εμβολιασμών.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των ειδικών, στις 3.00 το μεσημέρι, τα μέτρα για την καθολική επιστροφή των εμβολιασμένων πολιτών στην κανονικότητα θα ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μαζί του, η αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, οι οποίοι θα κάνουν ανακοινώσεις αναφορικά με την πανδημία.

Στο επίκεντρο των ελευθεριών και προνομίων των εμβολιασμένων μπαίνει κυρίως η ψυχαγωγία. Είναι ο τομέας άλλωστε, μαζί με την εκπαίδευση, που έχει υποστεί τους περισσότερους περιορισμούς μέσα στην πανδημία.

Ετσι, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν

  • Να απολαμβάνουν μουσική, αλλά και χορό στην εστίαση και στα μπαρ, κάτι που θα γίνεται και στις «κόκκινες περιοχές», αλλά στα καταστήματα και στους εσωτερικούς χώρους που απευθύνονται μόνο στους εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.
  • Αντίθετα, στους μεικτούς χώρους στις κόκκινες περιοχές, δηλαδή στους εξωτερικούς ουσιαστικά, θα υπάρχουν περιοριστικά μέτρα και δεν θα επιτρέπονται η μουσική και οι όρθιοι.
  • Παράλληλα, είναι πιθανό να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών και στις κόκκινες περιοχές, χωρίς να περιορίζονται από την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 6:00 το πρωί.
Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην εστίαση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει την περίπτωση να είναι στη διακριτική ευχέρεια του ίδιου του επιχειρηματία να αποφασίσει εάν θα είναι εμβολιασμένο το προσωπικό του, ώστε να λειτουργεί η επιχείρησή του με τους νέους προνομιακούς όρους, ή εάν η επιχείρησή του, εξαιτίας του ανεμβολίαστου προσωπικού, θα επιστρέψει στο προηγούμενο περιοριστικό καθεστώς μεικτής λειτουργίας, μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...