441
Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Βοτανικού | In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Ελεύθεροι εκατοντάδες προσαχθέντες για τα επεισόδια στον Ρέντη

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2023, 20:42
Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Βοτανικού
|In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Ελεύθεροι εκατοντάδες προσαχθέντες για τα επεισόδια στον Ρέντη

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2023, 20:42

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε να αφήνει ελεύθερα όσα από τα 424 άτομα, που προσήχθησαν το βράδυ της προηγούμενης μετά τα αιματηρά επεισόδια το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», ολοκλήρωσαν τη διαδικασία των καταθέσεων και των δακτυλοσκοπήσεων.

Μέχρι και τις επτά το βράδυ είχαν αφεθεί ελεύθερα πάνω από 200 άτομα, ανέφεραν αστυνομικές πηγές. Αργότερα το ίδιο βράδυ αναμενόταν να αποχωρήσουν και τα υπόλοιπα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού από ρίψη φωτοβολίδας, η Αστυνομία προχώρησε σε μαζικές προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του γηπέδου, προκειμένου να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης.

Η υπόθεση προκάλεσε και την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά να εποπτεύει τις έρευνες για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού και να διακρίβωσει αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, όπως είναι εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Μιλώντας για το επιχειρησιακό σκέλος της υπόθεσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είχε κάνει γνωστά τα εξής, λίγες ώρες νωρίτερα:

«Μετά τις προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας. Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης.

»Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων. Μέχρι στιγμής, από τον χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες».

«Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει συστηματικά τη δουλειά της, με σεβασμό στα προβλεπόμενα από τον νόμο, ώστε να εντοπίσει τον ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό. Στην προσπάθειά της αυτή έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου και τη στήριξή μου.

Οι στιγμές επιβάλλουν τον σεβασμό στο έργο των Αρχών και την ομόθυμη στήριξη της κοινωνίας, τόσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο και για να μην κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι με δολοφονική διάθεση. Κάθε άλλη ενέργεια δυσχεραίνει και υπονομεύει το έργο των Αρχών της Πολιτείας μας και είναι σε ριζική αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα», τόνισε σε δική δήλωσή του ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Γιάννης Οικονόμου.

Είχε προηγηθεί επίθεση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στην ΕΛ.ΑΣ., την οποία κατηγόρησε για «πανικόβλητη και τραγική αντίδραση» στην παρουσία των ταραξιών πλησίον του γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...