257
Φωτογραφία αρχείου | INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΛ.ΑΣ.: Δύο νέες συλλήψεις για τρομοκρατία

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 14:25
Φωτογραφία αρχείου
|INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΛ.ΑΣ.: Δύο νέες συλλήψεις για τρομοκρατία

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 14:25

Δύο ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται –μεταξύ άλλων– στην αποστολή του φακέλου-βόμβα στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Φεβρουάριο, συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, και όπως ανακοινώθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής (21/6) συνελήφθησαν –βάσει εκκρεμούντων ενταλμάτων σύλληψης– δύο άνδρες, 40 και 52 ετών, οι οποίοι σχετίζονται με την επιχείρηση που είχε γίνει στις 27 Φεβρουαρίου. Τότε είχαν συλληφθεί έξι άτομα(και άλλα τέσσερα ήταν ήδη έγκλειστα σε φυλακές) για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, που είχε πραγματοποιήσει 5 επιθέσεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στις 12 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά, οι πέντε επιθέσεις στις οποίες εμπλέκονται όλοι οι παραπάνω είναι:

1) αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,

2) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,

3) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,

4) ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και

5) ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Την ευθύνη για τον παγιδευμένο φάκελο στο Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε αναλάβει η αυτοαποκαλούμενη αναρχική ομάδα «Ενοπλη Απάντηση». Για την δεύτερη, την τρίτη και την τέταρτη ενέργεια την ευθύνη είχε αναλάβει, με ανακοινώσεις της σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Οι δύο νέοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...