292
Εκατοντάδες άτομα παρευρέθησαν στην κηδεία του Οσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ Ραμίρεζ και της κόρης του Βαλέρια, στο Σαν Σαλβαδόρ | REUTERS

Ελ Σαλβαδόρ: Συγκίνηση στην κηδεία πατέρα και κόρης που πνίγηκαν στον Ρίο Γκράντε

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 09:33
Εκατοντάδες άτομα παρευρέθησαν στην κηδεία του Οσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ Ραμίρεζ και της κόρης του Βαλέρια, στο Σαν Σαλβαδόρ
|REUTERS

Ελ Σαλβαδόρ: Συγκίνηση στην κηδεία πατέρα και κόρης που πνίγηκαν στον Ρίο Γκράντε

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 09:33

Ο πατέρας και η κόρη που πνίγηκαν αγκαλιά στον ποταμό Ρίο Γκράντε, κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο, κηδεύθηκαν τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Λα Μπερμπέχα, σε μία φτωχή συνοικία του Σαν Σαλβαδόρ.

Η φωτογραφία του 25χρονου Οσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ Ραμίρεζ και της δίχρονης Βαλέρια, στην άκρη του ποταμού, προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη την περασμένη εβδομάδα.

Στην κηδεία παρέστησαν περίπου 300 άνθρωποι, κυρίως συγγενείς και φίλοι, αρκετοί από τους οποίους έψαλλαν ύμνους και κράταγαν λουλούδινα στεφάνια.

Οι σοροί τους επαναπατρίστηκαν από το Μεξικό την Κυριακή οδικώς, με έξοδα της κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ, καθώς οι συγγενείς δεν είχαν τα οκτώ χιλιάδες δολάρια που χρειάζονταν.

Η χήρα και μητέρα του κοριτσιού, Τάνια Αβαλος, 21 ετών, επέστρεψε την Παρασκευή. Η νέα συνόδευε τον σύζυγό της και την κόρη τους, αλλά επέζησε, καθώς δεν πρόλαβε να πέσει στα νερά του ποταμού για να φθάσει κολυμπώντας στην άλλη όχθη, στο έδαφος των ΗΠΑ.

Ο 25χρονος Οσκαρ και η δίχρονη Βαλέρια, κείτονται νεκροί στον ποταμό. Στην ένθετη φωτογραφία, πατέρας και κόρη, σε μία χαρούμενη στιγμή τους

Εκατοντάδες πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ, που εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να σωθούν από την φτώχεια και τη βία των συμμοριών, έχουν χάσει τη ζωή τους κατά μήκος των 3.000 χιλιομέτρων που τους χωρίζουν από το όνειρο μιας καλύτερης ζωής.

Την ίδια ημέρα, σε άλλο σημείο της χώρας, στο χωριό Σαν Αντόνιο, κηδεύθηκε η 19χρονη Μαρία Σενάιδα Εσκομπάρ Σερίτος, που σκοτώθηκε από μεξικανό αστυνομικό στην προσπάθειά της να φτάσει στις ΗΠΑ. Τη σορό συνόδευαν συγγενείς και φίλοι, που φορούσαν μπλουζάκια με τη φωτογραφία της.

Φίλοι και συγγενείς της 19χρονης Μαρίας την συνοδεύουν στην τελευταία της κατοικία, στο χωριό Σαν Αντόνιο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...