272
| INTIMEnews

ΕΛ.ΑΣ.: Στόχος ο αστυνομικός όχι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 09:56
|INTIMEnews

ΕΛ.ΑΣ.: Στόχος ο αστυνομικός όχι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 09:56

Στόχος της καταδρομικής επίθεσης 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στου Παπάγου δεν ήταν η οικία της Προέδρου του Αρείου Πάγου, αλλά ο αστυνομικός που εκτελούσε χρέη σκοπού, εκτιμούν στην ΕΛ.ΑΣ.

«Εδώ φαίνεται ότι η επίθεση ήταν σε βάρος του αστυνομικού, ξεκαθαρίζω, και όχι σε βάρος της οικίας. Εδώ δεν ήταν ο στόχος ο φυλασσόμενος. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε εμείς. Ουσιαστικά ο στόχος φαίνεται ότι είναι αστυνομικός. Δεν έγινε επίθεση σε βάρος της οικίας ή της προέδρου», δήλωσε στο Action24, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Η επίθεση έγινε καθαρά εις βάρος του αστυνομικού (…) Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν απλώς ήθελαν να σκοτώσουν αυτοί οι άνθρωποι έναν αστυνομικό, να προκαλέσουν πανικό, να του προκαλέσουν τραύματα», πρόσθεσε και στη συνέχεια περιέγραψε πώς έγινε η επίθεση.

«Ο συνάδελφος βρέθηκε μέσα στο όχημα και προφανώς οι άνθρωποι αυτοί τού επιτέθηκαν όταν μπήκε στο όχημα. Σταμάτησαν δίπλα του ακριβώς, εκσφενδονίζοντας ουσιαστικά μια μολότοφ σε βάρος του για να κάψουν ζωντανό μέσα στο όχημα τον άνθρωπο αυτό. Είναι καθαρά μια δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού».

Οσον αφορά την κατάσταση του τραυματία αστυνομικού, όπως έκανε γνωστό η κυρία Δημογλίδου, «νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Ενημερωθήκαμε ότι τα εγκαύματά του μπορεί να είναι και δευτέρου βαθμού, γι’ αυτό έγινε η εισαγωγή του συναδέλφου στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί, Παραμένει εκεί και νοσηλεύεται».

Οπως είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικός κατάφερε να σβήσει ο ίδιος τη φωτιά πάνω του και να ενημερώσει τους συναδέλφους του για την καταδρομική επίθεση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα «είτε από τα υπολείμματα που έχουν βρεθεί στο υπηρεσιακό όχημα είτε από το βιντεοληπτικό υλικό» που έχει πάρει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ., κατέληξε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...