578
Από τους «τέσσερις» κατασχέθηκαν πιστόλι, εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες, χειροβομβίδα, φυσίγγια, σιδερογροθιές κ.ά. | ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν συνδέονται οι συλληφθέντες», λέει η ΕΛ.ΑΣ. για το πρώην μέλος των «Πυρήνων» και τους ΟΥΚάδες

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2024, 17:07
Από τους «τέσσερις» κατασχέθηκαν πιστόλι, εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες, χειροβομβίδα, φυσίγγια, σιδερογροθιές κ.ά.
|ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν συνδέονται οι συλληφθέντες», λέει η ΕΛ.ΑΣ. για το πρώην μέλος των «Πυρήνων» και τους ΟΥΚάδες

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2024, 17:07

Στοιχεία σχετικά με τη σύλληψη του πρώην στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς» και τριών ακόμη ατόμων, εκ των οποίοι οι δύο ΟΥΚάδες του Πολεμικού Ναυτικού, έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ.

Ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, ότι η μέχρι στιγμής έρευνα της Αστυνομίας «έχει δείξει ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους οι τέσσερις συλληφθέντες».

«Δεν συνδέθηκαν οι άνθρωποι μεταξύ τους στην δικογραφία που σχηματίστηκε. Συνελήφθησαν για αυτά που κατείχαν», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στο κατηγορητήριο για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Η επιχείρηση της Παρασκευής, άλλωστε, πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ. για κατοχή συγκεκριμένων αντικειμένων σε συγκεκριμένα άτομα και όχι σε όλα.

Η έρευνα της Αστυνομίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς, ανάμεσα σε άλλα, εκκρεμεί η εξέταση, από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, κάποιων ψηφιακών πειστηρίων, προσέθεσε.

Στο επίκεντρο των ερευνών είναι το πώς βρέθηκαν στη κατοχή των εμπλεκομένων στη δικογραφία τα όπλα αλλά και το πού θα μπορούσαν αυτά να χρησιμοποιηθούν.

Σχετικά με το αν υπάρχει σύνδεση των ατόμων αυτών με την πρόσφατη δολιοφθορά, την ανατίναξη υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ που μεταφέρει νερό από την Σαλαμίνα στην Αίγινα, η κυρία Δημογλίδου είπε ότι δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Στη φυλακή το πρώην μέλος των «Πυρίνων», ελεύθεροι οι ΟΥΚάδες

Υπενθυμίζεται πως το πρώην μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» θα οδηγηθεί στη φυλακή μετά την ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή που του επιβλήθηκε το Σάββατο από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Ο κατηγορούμενος θα εκτίσει το σύνολο της ποινής που του επιβλήθηκε για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων και της κατοχής ναρκωτικών διά ιδίαν χρήση, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες αυτές ενώ οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι «δεν γνωρίζει καν τους έτερους κατηγορούμενους», μαζί με τους οποίους συνελήφθη, για υπόθεση που όπως είχε αναφερθεί αρχικά από αστυνομικές πηγές αφορά το οργανωμένο έγκλημα.

Με διαφορετική απόφαση, του εισαγγελέα του Ναυτοδικειού, τα δύο μέλη των ΟΥΚ αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Η «πολυδιαφημισμένη δικογραφία» «αποδείχθηκε “άνθρακες”, καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου (…) αφέθησαν ελεύθεροι από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν», ανέφερε ο δικός τους δικηγόρος, ωστόσο από τις Αρχές έγινε γνωστό ότι θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Η αρχική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

Στο επίσημο ανακοινωθέν για τη σύλληψη των τεσσάρων, την Παρασκευή, αναφέρονταν τα εξής:

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου 2024, τέσσερις (4) ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκαν -4- ημεδαποί να κατέχουν στις οικίες τους σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα, όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες.

Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2- κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,

-4- πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,

χειροβομβίδα,

πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,

γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,

-2- κενές γεμιστήρες πιστολιού,

-281- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,

φορητός ασύρματος,

αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων,

υφασμάτινη θήκη πιστολιού,

αλεξίσφαιρο γιλέκο,

πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,

-5- μαχαίρια, από τα οποία -3- αναδιπλούμενα,

-4- σιδερογροθιές,

ρόπαλο,

φωτοβολίδα, καπνογόνο και -4- πυρσοί,

αναβολικές ουσίες,

αμπούλες αερίου,

-11- κινητά τηλέφωνα,

-6- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

εξωτερικός σκληρός δίσκος,

ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.

Σημειώνεται ότι ο ένας συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ και για βιασμό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...