237
|

ΕΛ.ΑΣ.: Από τους οκτώ συλληφθέντες στην εστία του Ζωγράφου, μόλις ένας ήταν φοιτητής

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 15:38

ΕΛ.ΑΣ.: Από τους οκτώ συλληφθέντες στην εστία του Ζωγράφου, μόλις ένας ήταν φοιτητής

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 15:38

Το «βασίλειο» ανομίας και ασυδοσίας που επικρατεί στους πανεπιστημιακούς χώρους έφερε στο φως η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη Α’ φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών στη οδό Ούλωφ Πάλμε στα Ιλίσια.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εφόδου έγιναν συνολικά οκτώ συλλήψεις και όπως διαπιστώθηκε, μόλις ένας εκ των συλληφθέντων μέσα στην εστία ήταν φοιτητής!

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Εντός της εστίας συνελήφθησαν έξι άτομα, πέντε άνδρες (όλοι ημεδαποί) και μία αλλοδαπή, οι οποίοι είχαν καταλάβει και διέμεναν παράτυπα στους χώρους του κτιρίου.

Από τους έξι συλληφθέντες, οι πέντε δεν έχουν τη ιδιότητα του φοιτητή, ενώ άπαντες αρνήθηκαν να υποβληθούν στην προβλεπόμενη από τον νόμο δακτυλοσκόπησή τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων κ.α.), αντιασφυξιογόνος μάσκα, πέντε ξύλινα καδρόνια, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και φοιτητική ταυτότητα ημεδαπού. Ολα τα ευρήματα απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε άλλους χώρους, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, παρουσία δεύτερου εισαγγελικού λειτουργού, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα (επίσης Ελληνες), στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητες κεταμίνης και mdma, δισκίο αμφεταμίνης, αντιασφυξιογόνος μάσκα και κουκούλα τύπου «full face». Σε άλλο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα γραμμάρια κάνναβης.

Ούτε αυτοί οι συλληφθέντες έχουν την ιδιότητα του φοιτητή.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι οκτώ συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...