168
| Intime News/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΕΛ.ΑΣ.: Αυξάνονται τα επίπεδα συναγερμού μετά το φονικό χτύπημα στις Βρυξέλλες

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2023, 21:05

ΕΛ.ΑΣ.: Αυξάνονται τα επίπεδα συναγερμού μετά το φονικό χτύπημα στις Βρυξέλλες

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2023, 21:05

Μετά το αιματηρό περιστατικό τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, όπου Τυνήσιος πυροβόλησε και δολοφόνησε δύο άτομα που φορούσαν φανέλες της Σουηδίας, το επίπεδο συναγερμού αναβαθμίζεται και στην Ελλάδα

Το επίπεδο συναγερμού ανέβηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο επίπεδο 4, με την ΕΛ.ΑΣ. να αναβαθμίζει τα μέτρα ασφαλείας. Οπως αναφέρεται, προσωπικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της Κρατικής Ασφάλειας και της ΕΥΠ έχει εντείνει το επιχειρησιακό επίπεδο λήψης μέτρων και το περιφερειακό δίκτυο ανίχνευσης πιθανών θυλάκων, οι οποίοι μπορεί να ενεργοποιηθούν και να πραγματοποιήσουν επίθεση.

Ειδικότερα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντείνει την προσοχή της στον αριθμό των ατόμων που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας της χώρας, καθώς και στον αριθμό των μεταναστών που αναμένονται στην Ελλάδα μετά τη σύγκρουση του Ισραήλ και της Χαμάς στη Μέση Ανατολή.

Μάλιστα, οι επικεφαλής των υπηρεσιών Ασφαλείας έχουν εντείνει το πληροφοριακό δίκτυο στο εσωτερικό των κέντρων φιλοξενίας, επιδιώκοντας καθημερινή αναφορά υπόπτων για ριζοσπαστικοποίηση ή πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε μάλιστα ότι κάθε ημέρα είναι διαφορετική και δεν αποκλείονται νέες επιθέσεις με αφορμή τον νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...