537
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης |

Εκβίαζαν με τη δημοσιοποίηση βίντεο τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2021, 16:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/10/2021 19:55
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης
|

Εκβίαζαν με τη δημοσιοποίηση βίντεο τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2021, 16:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/10/2021 19:55

Τρία άτομα, που εκβίαζαν με τη δημοσιοποίηση βίντεο τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, συνέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις συλληφθέντες, δύο ιδιωτικοί ερευνητές 46 και 66 ετών και μία γυναίκα 22 ετών, καθώς και ο 60χρονος συνεργός τους, είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της εκβίασης κατά συναυτουργία, συνέργειας σε εκβίαση, παραβίασης του απορρήτου της προφορικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας και παραβάσεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 38χρονος δήμαρχος και ο αδερφός του, 41 ετών, κατήγγειλαν στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ότι οι δύο συλληφθέντες άνδρες απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να μη δυσφημίσουν τον πρώτο, δημοσιοποιώντας καταγεγραμμένο σε βίντεο υλικό που κατείχαν, έπειτα από παρακολούθηση που προηγήθηκε.

Αμεσα, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία, την Παρασκευή, προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού, στην περιοχή της Καλαμαριάς, ο 46χρονος για να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθη. Στη συνέχεια, συνελήφθησαν ο 66χρονος, ο οποίος ανέμενε τον συνεργό του για να του παραδώσει μέρος του ποσού και η 22χρονη, στην τηλεφωνική συσκευή της οποίας, βρέθηκε υλικό σχετικό με την υπόθεση.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 60χρονου, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία, ανέθεσε την παρακολούθηση στους άλλους συλληφθέντες.

Από την αστυνομία, κατασχέθηκαν και εστάλησαν για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb) και μία φορητή συσκευή καταγραφής ήχου, με την οποία ο 46χρονος κατέγραφε τη συνομιλία του με τον δήμαρχο, εν αγνοία του.

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι

Ελεύθεροι, ενόψει διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, αφέθηκαν αργότερα οι τρεις συλληφθέντες.

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης παρήγγειλε έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ για να εξακριβωθεί εν συνόλω η σε βάρος τους αποδιδόμενη δράση και στη συνέχεια να αποφασιστεί η ποινική τους μεταχείριση.

Κατά συνέπεια, δεν απαγγέλθηκαν στην παρούσα φάση κατηγορίες εναντίον των τριών συλληφθέντων και ήρθη η κράτησή τους.

Στο επίκεντρο της προκαταρκτικής έρευνας θα βρεθούν ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν και θα ληφθούν καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων προσώπων.

Δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Τώρα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, με ανάρτηση στο Facebook γνωστοποίησε ότι κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δεχόταν εκβιασμό και έκανε λόγο για «βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή»:

«Αισθάνομαι σοκαρισμένος για τη βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Πολύ θυμωμένος και αηδιασμένος για τις μεθόδους που μετέρχονται “κάποιοι” για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ως εδώ. Τώρα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ θερμά τις αρχές της Αστυνομίας και ειδικότερα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και την Υποδιεύθυνση Εκβιαστών για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της υπόθεσης. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Τέλος», έγραψε.

Δικηγόρος: «Στόχος το οικονομικό αντάλλαγμα ή η πρόκληση πολιτικού κόστους»

Οργανωμένο σχέδιο με στόχο «οικονομικό αντάλλαγμα ή πρόκληση πολιτικού κόστους» σε βάρος του δημάρχου Ωραιοκάστρου υπαινίχθηκε ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης εκβίασης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σπυράτος, ανέφερε πως, «απ΄ ό,τι προέκυψε και από την αστυνομική έρευνα, τον δήμαρχο παρακολουθούσαν ιδιωτικοί ερευνητές, το τελευταίο εξάμηνο, κατέγραφαν λεπτά προσωπικά δεδομένα, ιδιωτικές συναντήσεις του, γενικότερα την ιδιωτική του ζωή, με σκοπό να βρουν κάτι μεμπτό με απώτερο κίνητρο είτε να αποσπάσουν κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα, είτε να προκαλέσουν πολιτικό κόστος στον δήμαρχο».

Ο ίδιος είπε ότι οι συλληφθέντες κατονομάζουν ως ηθικό αυτουργό της υπόθεσης αυτοδιοικητικό και πολιτικό αντίπαλο του κ. Τσακίρη.

Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...