782
| CreativeProtagon/INTIME NEWS

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης μετά από καταγγελία για παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2023, 18:52
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/04/2023, 20:33

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης μετά από καταγγελία για παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2023, 18:52
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/04/2023, 20:33

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα ο ευρωβουλευτής και ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης έπειτα από καταγγελία για παρενόχληση, η οποία υποβλήθηκε σε βάρος του.

Λίγο νωρίτερα, κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, ανακοίνωνε ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές Aρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

«Ελαβα αίτημα από τις αρμόδιες Aρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων», δήλωσε η Ρομπέρτα Μετσόλα.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε την απόφασή του να τεθεί εκτός κόμματος ο κ. Γεωργούλης με μια λιτή ανακοίνωση.

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που ειχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση», ανέφερε συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου.

Με χωριστή ανακοίνωσή της η Ευρωομάδα του κόμματος ανακοίνωσε κι εκείνη την απομάκρυνση του πολιτικού από τις τάξείς της.

Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής έκανε λόγο για καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία, που πραγματοποιείται «μάλλον όχι τυχαία λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές» και «για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια».

Στο πλαίσιο αυτό, και επειδή δεν επιθυμεί να επηρεάσει «τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα», όπως είπε, υπέβαλε ο ίδιος την την παραίτησή του από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το Mega, όλα συνέβησαν στις Βρυξέλλες πριν από τρία χρόνια και η καταγγέλλουσα είναι εργαζόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Oταν έγινε η καταγγελία ήταν υπάλληλος της Ευρωβουλής, ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ανήκει στη νέα γενιά στελεχών του κόμματος και συνδέεται με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η ανακοίνωση Γεωργούλη

Αναλυτικά, ο κ. Γεωργούλης ισχυρίστηκε τα εξής:

«Αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής μου ασυλίας και παραίτησης από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

»Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη Δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

»Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση

Αλέξης Γεωργούλης».

Αντιδράσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας την εξέλιξη.

Ζήτησε, συγκεκριμένα, να γνωστοποιηθεί σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία, αν έγινε για πρώτη φορά σήμερα, καθώς και τι ισχύει σε σχέση με την απομάκρυνσή του από το κόμμα, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι τον απέπεμψε, ωστόσο ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του από την παράταξη, κατά τα παραπάνω.

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του.

Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία;

Εγινε σήμερα για πρώτη φορά;

Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;», ανέφερε η Πειραιώς.

Και πρόσθεσε: «Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος», ανέφερε από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών Αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020. Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές Αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν “υπαγορεύονται” από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές», προσέθεσε η Χαρ. Τρικούπη.

Υπάρχει ωστόσο και «μια πολιτική διάσταση» στην υπόθεση, επισήμανε το ΠΑΣΟΚ:. «Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον», υποστήριξε.

«Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας», κατέληξε η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...