332
Ο Μπακαρί Χέντερσον που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο μπαρ του Λαγανά το καλοκαίρι του 2017 | Τwitter

Εκτός φυλακής τρεις από τους κατηγορούμενους για τον φονικό ξυλοδαρμό του Αμερικανού στη Ζάκυνθο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2018, 14:01
Ο Μπακαρί Χέντερσον που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο μπαρ του Λαγανά το καλοκαίρι του 2017
|Τwitter

Εκτός φυλακής τρεις από τους κατηγορούμενους για τον φονικό ξυλοδαρμό του Αμερικανού στη Ζάκυνθο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2018, 14:01

Παύση της δίωξης για τρεις από τους κατηγορουμένους στην υπόθεση του θανάσιμου ξυλοδαρμού του 22χρονου αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017, στη Ζάκυνθο και μείωση ποινών για άλλους έξι καταδικασθέντες, αποφάσισε την Πέμπτη το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας.

Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή  έξι εκ των κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συναυτουργία, του έλληνα μπάρμαν για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και άλλων δύο Σέρβων για απλή σωματική βλάβη.

Τελικά όμως το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε θανατηφόρα σωματική βλάβη για τους έξι και σε απλή σωματική βλάβη για τον μπάρμαν και τους δύο Σέρβους, με αποτέλεσμα να πάψει η δίωξη σε βάρος των τριών τελευταίων αφού δεν κατηγορούνταν για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Αναλυτικά το δικαστήριο επέβαλε:

  • ποινή 15 ετών στον πρώτο κατηγορούμενο (με βάση τη δικογραφία) που κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη
  • ποινή 5 ετών στον πέμπτο κατηγορούμενο που κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη
  • ποινή 9 ετών στον έκτο, έβδομο και όγδοο κατηγορούμενο και 10 ετών στον ένατο (όλοι τους κρίθηκαν ένοχοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη)

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινές και καταδικασθέντες πήραν τον δρόμο για τη φυλακή.

Όπως προαναφέρθηκε, ο έλληνας μπάρμαν του μαγαζιού στον Λαγανά όπου σημειώθηκε το μοιραίο επεισόδιο (δεύτερος στο κατηγορητήριο) και δύο ακόμη Σέρβοι (τρίτος και τέταρτος κατηγορούμενος αντίστοιχα) απαλλάχθηκαν, καθώς η κατηγορία εναντίον τους μετατράπηκε σε απλή σωματική βλάβη.

Μητέρα Χέντερσον: Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία

Απογοητευμένοι από τις ποινές που αποφάσισε το δικαστήριο εμφανίστηκαν οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον.

«Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλί. Γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις για αυτό που προκάλεσαν. Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο» είπε η μητέρα του και ξέσπασε σε κλάματα (δείτε κάτω το βίντεο).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...