281
|

Αποφυλακίζεται με όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 18:26

Αποφυλακίζεται με όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 18:26

Εκτός φυλακής θα παρακολουθεί την δίκη του ο Πέτρος Φιλιππίδης με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που αντικαθιστά την προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους.

Οι δικαστές αποδέχθηκαν την πρόταση της εισαγγελέως έδρας (εδώ) που ζήτησε ο ηθοποιός να βγει από την φυλακή που κρατείται από τον περασμένο Ιούλιο και αποφάσισαν να αντικαταστήσουν την προσωρινή του κράτηση με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που κατοικεί δύο φορές τον μήνα.

Οι δικαστές μείωσαν την εγγύηση των 50.000 ευρώ που ζήτησε η εισαγγελέας σε 20.000 ευρώ που θα πρέπει να καταβάλει ο ηθοποιός για να βγει από την φυλακή.

Παρούσα στο δικαστήριο ήταν η σύζυγος του, η οποία μόλις άκουσε ότι ο καλλιτέχνης αποφυλακίζεται ξέσπασε σε κλάματα ανακούφισης.

Ο ηθοποιός δικάζεται από τον περασμένο Μάρτιο για τρεις υποθέσεις σεξουαλικής βίας σε βάρος συναδέλφων του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης της εισαγγελέως, ο προφυλακισθείς με κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες.

Η εισαγγελέας τόνισε μεταξύ άλλων στη δίκη του ηθοποιού: «Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...