203
|

Εκθεση του ιταλού εικαστικού Aντρέα Βαλέρι στο Επιγραφικό Μουσείο

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2022, 16:43

Εκθεση του ιταλού εικαστικού Aντρέα Βαλέρι στο Επιγραφικό Μουσείο

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2022, 16:43

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, στις 19:00, θα γίνουν στο Επιγραφικό Μουσείο τα εγκαίνια της έκθεσης του ιταλού εικαστικού Αντρέα Βαλέρι, με τίτλο «Διάλογος». Θα παρουσιαστούν 34 έργα του καλλιτέχνη επηρεασμένα από την αρχαία Ελλάδα, τους αρχαίους μύθους και την κλασική τέχνη.

Ο Βαλέρι χρησιμοποιεί τη «γλώσσα» της pop art, σε μια διαδρομή ανακάλυψης του παρελθόντος. Οι πίνακες ζωγραφικής του είναι πλούσιοι σε έννοιες που βασίζονται σε αρχέτυπα και γράμματα, τονίζοντας μια σύγχρονη, αρθρωτή και επικοινωνιακή ανάμνηση, την οποία αντλεί ο ίδιος από την ανάκτηση της ιστορικής μνήμης.

Τα έργα του Αντρέα Βαλέρι που θα παρουσιαστούν στο Επιγραφικό Μουσείο –όπου φυλάσσονται οι σημαντικότερες γραπτές μαρτυρίες της μνήμης– αναδεικνύουν έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης και ανακάλυψης της κλασικής τέχνης, η οποία εξακολουθεί να υπάρχει στη σύγχρονη εμπειρία και να αποκτά πιο βαθιές ρίζες μέσα στην ύπαρξή μας.

Η οπτική του φωτίζει την υπερχρονική αξία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, καθώς η Αρχαιότητα αντιμετωπίζεται ως μια δυναμική που διαρκώς εξελίσσεται.

Ο Αντρέα Βαλέρι είναι καθηγητής Φιλοσοφίας και Αρχαίων Ελληνικών στο ινστιτούτο «CAVANIS» της Βενετίας και καταξιωμένος εικαστικός, με πλήθος προσωπικών εκθέσεων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα (πρόσφατα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέως Σάμου, με τον τίτλο «Παράλληλες Πορείες»).

Διάρκεια έκθεσης: 28 Δεκεμβρίου 2022 – 20 Φεβρουαρίου 2023

Επιμέλεια έκθεσης: Δρ Μαριάννα Σαβράμ

Αρχιτέκτων – Μηχανικός: ΥΠΠΟΑ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...