489
|

Εκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πριν από την ψυχρή εισβολή

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2021, 11:52

Εκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πριν από την ψυχρή εισβολή

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2021, 11:52

Εκτακτο δελτίο για σημαντική επιδείνωση του καιρού, από σήμερα Δευτέρα, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, από το απόγευμα στη δυτική και βαθμιαία τη βόρεια Ελλάδα, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 Μποφόρ.

Την Τρίτη τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (11-01-2021)

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά και από αργά το βράδυ, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (12-01-2021)

Θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Από τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και σταδιακά στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ το βράδυ πρόσκαιρα στις βόρειες Κυκλάδες. και από τις βραδινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα, τα οποία είναι πιθανό κατά τόπους να είναι έντονα κυρίως στα βορειοανατολικά, βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 Mποφόρ, στρεφόμενοι από το πρωί στα βόρεια και βαθμιαία στα δυτικά σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 Mποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο από τις απογευματινές ώρες, βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο και τις βραδινές ώρες, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (13-01-2021)

Τις πρώτες πρωινές ώρες, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την ίδια ημέρα αναμένεται αλλαγή των ανέμων από νοτιάδες και βοριάδες με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας –έως και 12 βαθμών Κελσίου– η οποία θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια, δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη

THN ΠΕΜΠΤΗ (14-01-2021)

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και πιθανόν πρόσκαιρα στα βόρεια και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Βελτίωση αναμένεται από τις πρωινές ώρες στα δυτικά και μέχρι το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βορειοδυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους ισχυρός στα βορειοδυτικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...