224
|

Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ για νέο κύμα κακοκαιρίας – Εντονα φαινόμενα το Σάββατο στη Αττική

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2021, 14:25

Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ για νέο κύμα κακοκαιρίας – Εντονα φαινόμενα το Σάββατο στη Αττική

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2021, 14:25

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Πέμπτης (9/12) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (12/12), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις νοτιάδες.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Την Παρασκευή, μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν οι προαναφερθείσες περιοχές και η δυτική, η κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα και η ανατολική Στερεά, μέχρι αργά το απόγευμα η Θράκη, από το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το μεσημέρι πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

Στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, έντασης 7 με 8 Μποφόρ. Την Παρασκευή θα φθάσουν τοπικά τα 9 Μποφόρ.

Από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει όλη τη χώρα από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά.

Θα επηρεαστούν αρχικά το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά,τα νησιά του βoρείου και του ανατολικού Αιγαίου, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και πιθανώς πρόσκαιρα τα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα το Σάββατο και στην Αττική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...