378
Οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες | Facebook

Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: έρχεται χιονιάς – προσοχή στους θυελλώδεις βοριάδες!

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2019, 12:17
Οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
|Facebook

Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: έρχεται χιονιάς – προσοχή στους θυελλώδεις βοριάδες!

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2019, 12:17

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων που τοπικά στο Αιγαίο θα φθάσουν ακόμα και τα 9 Μποφόρ.

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να γίνει αισθητή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας από το βράδυ του Σαββάτου.

Κύρια χαρακτηριστικά, οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και οι χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και τα νότια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (28-12-2019), στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες έντασης  7 με 8 Μποφόρ.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Την Κυριακή (29-11-2019) οι βόρειοι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 9 Μποφόρ.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Επίσης χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες.

Τη Δευτέρα (30-12-2019), αναμένεται εξασθένηση των βοριάδων από το βράδυ, όπως και των καταιγίδων σε ανατολική Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Απο το βράδυ θα εξασθενήσουν και οι κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μ. ) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης.

Σε ανάρτηση του ο γνωστός παρουσιαστής δελτίων καιρού, Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιεί για τους πολύ θυελλώδεις παγερούς βοριάδες που θα πνέουν κατά τη διάρκεια του επόμενου τριημέρου.

Οπως υπογραμμίζει, πέρα από τα προβλήματα που αναμένεται να προκληθούν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, προσοχή θα χρειαστεί και στη στεριά, σε Θράκη, Εύβοια, Αττική, και Πελοπόννησο, καθώς οι ριπές των βοριάδων (δείτε τις αποχρώσεις στο χάρτη κάτω) δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους επικίνδυνες, κυρίως για τους οδηγούς βαρέων οχημάτων και μοτοσυκλετών!

Φίλες και φίλοι, καλημέρα και χρόνια σας πολλά! Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν παγεροί βοριάδες σε αρκετές…

Geplaatst door Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou op Vrijdag 27 december 2019

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...