366
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε παλαιότερη φωτογραφία έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ στη Λ. Αλεξάνδρας | ΙΝΤΙΜΕnews

Εκτακτη σύσκεψη Χρυσοχοΐδη στη ΓΑΔΑ μετά τα πρωτοφανή «μπλόκα» των αντιεξουσιαστών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 12:18
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε παλαιότερη φωτογραφία έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ στη Λ. Αλεξάνδρας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Εκτακτη σύσκεψη Χρυσοχοΐδη στη ΓΑΔΑ μετά τα πρωτοφανή «μπλόκα» των αντιεξουσιαστών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 12:18

Στη σκιά των τελευταίων επιθέσεων κατά αστυνομικών στόχων με αφορμή το θέμα Κουφοντίνα, αλλά και του πρωτοφανούς περιστατικού με τους ελέγχους εξακρίβωσης στοιχείων —σε αναζήτηση αστυνομικών– από αντιεξουσιαστές σε διερχόμενα ΙΧ στην Ούλοφ Πάλμε στα Ιλίσια (περισσότερα εδώ), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ με βασικό αντικείμενο τη λήψη αυξημένων μέτρων φύλαξης και αποτροπής ενεργειών σε βάρος αστυνομικών.

Εν τω μεταξύ, με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έγινε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ κατά διερχόμενου περιπολικού στην Ούλοφ Πάλμε.

«Τα ξημερώματα της 53ης ημέρας απεργίας πείνας και της 8ης ημέρας απεργίας δίψας του επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα, συντρόφια στήσαμε καρτέρι επί της οδού Ούλοφ Πάλμε με σκοπό να επιτεθούμε σε διερχόμενο μπατσικό όχημα, όπως και έγινε. Δράσεις σαν και αυτή μπορούν να γίνουν σε διάσπαρτα σημεία της πόλης, αντιστρέφοντας το αίσθημα του φόβου που μας έχει επιβληθεί. Οι βάρδιες των μπάτσων να γίνουν ο εφιάλτης τους», απειλούν οι συντάκτες του κειμένου.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση τυχόν νέων καταδρομικών επιθέσεων αλλάζει, με αύξηση περιπολιών και δυνάμεων έξω από πιθανούς στόχους (αστυνομικά τμήματα σε συγκεκριμένες περιοχές κ.ά.), σύσταση ολιγομελών ομάδων ΜΑΤ στα Α.Τ. για άμεση αντιμετώπιση των επιθέσεων και «τσιλιαδόρους» σε επιλεγμένα σημεία γύρω από αστυνομικές υπηρεσίες σε μία προσπάθεια έγκαιρου εντοπισμού επιθετικών κινήσεων και καταδρομικών ενεργειών.

Την πρώτη ζώνη προστασίας αναλαμβάνουν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Αμεσης Δράσης, περιπολίες από τα κατά τόπους Α.Τ. και  της Ασφάλειας, ενώ τη δεύτερη ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ομάδα ΔΡΑΣΗ.

Πιο αναλυτικά ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

-Ενίσχυση στατικών δυνάμεων

-Σκοπιές σε πιθανούς στόχους

-Αύξηση περιπολιών (ΔΙ.ΑΣ.- Αμεση Δράση – ΟΠΚΕ)

-«Χαρτογράφηση» υποψήφιων στόχων

-Εγρήγορση – έγκαιρη ειδοποίηση προς ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, αυξημένα μέτρα λαμβάνονται για Αστυνομικά Τμήματα σε καίριες περιοχές (Λαμία, Ζωγράφου, Ακρόπολης κ.ά.), καθώς και σε πιθανούς δικαστικούς στόχους (Εφετείο, Ευελπίδων, υπ. Δικαιοσύνης κ.ά), το Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται ο Κουφοντίνας, εμπορικούς δρόμους, πολυκαταστήματα, αλλά και σπίτια αξιωματούχων, δικαστικών και αστυνομικών.

Με συνεχή έγγραφά της, τέλος, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ζητεί από αστυνομικούς τη συνεχή λήψη μέτρων αυτοπροστασίας (χρήση αλεξίσφαιρων) προκειμένου να αποφευχθεί επίθεση στα σπίτια τους ή σε άλλους χώρους όπου κινούνται ιδιωτικά.

Ζητείται ακόμη η συνεχής φρούρηση τουλάχιστον 1.000 στόχων στην Αττική. Επιπλέον, νέες εντολές έχουν δοθεί για ελέγχους της αλληλογραφίας με τον φόβο αποστολής δεμάτων βομβών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...