203
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Yves Herman/Pool

Εκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2022, 17:39
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Yves Herman/Pool

Εκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2022, 17:39

Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής, με φυσική παρουσία, συγκάλεσε για αύριο, Πέμπτη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το ζήτημα Ρωσίας – Ουκρανίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος).

Στην επιστολή του προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ, ο Σαρλ Μισέλ αναφέρεται στην επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας, η οποία, όπως υπογραμμίζει, παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

«Η χρήση βίας και εξαναγκασμού για την αλλαγή των συνόρων δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ενότητα που επιδείξατε τις τελευταίες ημέρες, ιδίως με την ταχεία έγκριση, σήμερα, της δέσμης κυρώσεων από το Συμβούλιο», αναφέρει ο Μισέλ στην επιστολή του.

Συνεχίζοντας, υποστηρίζει ότι «οι επιθετικές ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας. Υπονομεύουν επίσης την ευρωπαϊκή τάξη ασφαλείας».

Καλώντας τους ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής, τονίζει ότι «είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι και να καθορίσουμε από κοινού τη συλλογική μας προσέγγιση και δράση. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να σας προσκαλέσω σε έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες και θα αρχίσει στις 20:00 (21:00 ώρα Ελλάδος)».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...