226
Φωτογραφία αρχείου από την αίθουσα Τύπου του υπουργείου Υγείας | Intime

Εκτακτη συνάντηση του ΠΙΣ με τον υπουργό Υγείας για τα εμβόλια του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 16:51
Φωτογραφία αρχείου από την αίθουσα Τύπου του υπουργείου Υγείας
|Intime

Εκτακτη συνάντηση του ΠΙΣ με τον υπουργό Υγείας για τα εμβόλια του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 16:51

Την επιτάχυνση των εμβολιασμών του κορονοϊού, ώστε να μπορέσει η χώρα να φθάσει στο τέλος αυτής της δραματικής περιπέτειας με την πανδημία, ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Ελευθερίου, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνάντησης που είχαν την Πέμπτη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επεσήμανε στον υπουργό Υγείας ότι για να επισπευσθεί η διαδικασία και να φθάσουμε πιο κοντά στο επιθυμητό τείχος ανοσίας, θα πρέπει άμεσα να υπάρξει αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα όπου θα μπορούν να γίνονται οι εμβολιασμοί με εμβόλια που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης.

Παράλληλα, ο ΠΙΣ ζήτησε από τον κ. Κικίλια να υπάρξει ειδική ρύθμιση, ώστε οι ιατροί που αντιμετωπίζουν περιστατικά Covid -19 να έχουν νομική ασυλία, όπως άλλωστε γίνεται και σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Σχετικά με το φλέγον ζήτημα των ειδικευόμενων ιατρών στη χώρα μας ο αριθμός, των οποίων μειώνεται δραματικά κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα δεκάδες κλινικές του ΕΣΥ να έχουν κενές θέσεις, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε την αποδέσμευση της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου με την ειδικότητα.

«Θα πρέπει δηλαδή να αποσυνδεθεί η διαδικασία της ειδικότητας από την ολοκλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου. Με τον τρόπο αυτό οι νέοι γιατροί θα μπορέσουν να καλύψουν τις κενές θέσεις ειδικευομένων που υπάρχουν σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία, ειδικά στην περίοδο της αυξημένης ζήτησης ιατρικού προσωπικού που διανύουμε λόγω της πανδημίας», εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News