314
| ΙΝΤΙΜΕnews

Εκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 το απόγευμα

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2022, 10:50
|ΙΝΤΙΜΕnews

Εκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 το απόγευμα

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2022, 10:50

Περαιτέρω διευκρινίσεις για την εισήγηση της προηγούμενης εβδομάδας από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού σχετικά με τη δυνατότητα χορήγησης (εδώ) δεύτερης αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της COVID-19, στα άτομα ηλικίας 39 έως 59 ετών, αναμένεται να δοθούν κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης στις 18.00 από την πρόεδρο της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Την ανάγκη λήψης μέτρων προτού το νέο (έκτο) κύμα της πανδημίας πάρει διαστάσεις τσουνάμι, υπογράμμισε ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας ότι ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή η πίεση στο σύστημα Υγείας από την έξαρση που παρουσιάζουν εσχάτως τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

Η νέα παραλλαγή, υπογράμμισε, έχει σοβαρές επιπτώσεις στις μεγάλες ηλικίες. «Κανείς από αυτούς που ήρθαν χθες στο νοσοκομείο δεν είχε κάνει την τέταρτη δόση», επεσήμανε, επιβεβαιώνοντας την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

«Το πρόβλημα αρχίζει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Πριν γίνει τσουνάμι, πρέπει να λάβουμε μέτρα – χρήση μάσκας και έστω ένα τεστ για τους τουρίστες», επανέλαβε.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο δεκαήμερο (18 έως 27 Ιουνίου) οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό παρουσιάζουν αύξηση κατά 67,8%%, σε σύγκριση με το προηγούμενο δεκαήμερο (8 έως 17 Ιουνίου), έχοντας υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τις αρχές του μήνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στις εφημερίες της Τετάρτης έγιναν 34 εισαγωγές στον «Ευαγγελισμό» (όπου νοσηλεύονται συνολικά 100 ασθενείς με Covid) και 38 εισαγωγές στο «Αττικόν», όπου 55 ασθενείς νοσηλεύονται σε κλινικές και έντεκα στη ΜΕΘ.

Συνολικά, οι προσελεύσεις ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΓΝ Αττικόν έφτασαν τις 150.

Αντίστοιχα στο «Γεννηματάς» της Αθήνας νοσηλεύονται 61 ασθενείς με κορονοϊό και στο «Σωτηρία» 129 ασθενείς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...